Μηταράκης: Ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη το μεταναστευτικό είναι κυρίαρχο ζήτημα στις Ευρωεκλογές, στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης αντιμετώπισε την κρίση
Στο τηλεοπτικό πάνελ της εκπομπής «Πρωινή Ζώνη» του Action24 συμμετείχε ο βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης.
Στο τραπέζι της πολιτικής συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα. Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης απάντησε, μεταξύ άλλων, σε ερωτήσεις σχετικά με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll, τις αντιδράσεις της Εκκλησίας, καθώς και για το μεταναστευτικό.
Αναφορικά με την δημοσκόπηση της Opinion Poll και ερωτώμενος για το ποσοστό του 33% που δείχνει η δημοσκόπηση υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «Δεν έχουμε βάλει αριθμητικό στόχο. Ο στόχος μας είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία συσπειρώνεται ενόψει εκλογών. Το κλίμα είναι αρκετά θετικό και στον κόσμο και στην κοινοβουλευτική ομάδα. Φυσικά υπάρχουν προκλήσεις, φυσικά υπάρχουν δυσκολίες, αλλά τελικά ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έγινε τεράστια πρόοδος στον τομέα της οικονομίας, στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, στο μεταναστευτικό, στα εθνικά θέματα, στην ασφάλεια των πολιτών. Υπάρχουν δυσκολίες, πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες, αλλά νομίζω ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η μόνη βιώσιμη πολιτική πρόταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα.»
«Αν πάμε στο 2019 και πάλι τότε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών διέφερε πάρα πολλές μονάδες από το αποτέλεσμα των επικείμενων τότε εθνικών εκλογών που έδωσε την αυτοδυναμία στην Νέα Δημοκρατία. Είναι προφανές ότι στις ευρωεκλογές πολλές φορές έχεις περισσότερη αποχή. Πολύς κόσμος δεν ψηφίζει, πολύς κόσμος ψηφίζει πιο χαλαρά, αλλά από ότι φαίνεται η Νέα Δημοκρατία συσπειρώνεται. Ξεκινάμε μία έντονη προεκλογική καμπάνια σε όλη τη χώρα. Τα διακυβεύματα είναι συγκεκριμένα και ουσιαστικά. Και στην Ευρώπη είναι κρίσιμο να συνεχίσουμε να μπορούμε να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία με πόρους τους οποίους εξασφάλισε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το ΕΣΠΑ. Είναι κρίσιμο να συνεχίσει η Ευρώπη να έχει πολιτικές, οι οποίες θωρακίζουν την ευρωπαϊκή άμυνα, η οποία πλέον μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είναι μία βασική απαίτηση των Ευρωπαίων πολιτών. Αλλά υπάρχει και μία εθνική διάσταση, να στείλουμε το μήνυμα ότι οι πολίτες θέλουν μία σταθερή διακυβέρνηση μέχρι το τέλος της τετραετίας, το 2027, οπότε θα διεξαχθούν πάλι εθνικές εκλογές.», συμπλήρωσε ο κ. Μηταράκης.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις της Εκκλησίας, ο κ. Μηταράκης είπε πως «Η Εκκλησία στηρίζεται στην αγάπη. Ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης. Δεν είναι, όπως είπε και ο Αρχιεπίσκοπος, μία θρησκεία που εκδικείται. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν επιθέσεις εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Και τα περισσότερα κόμματα, αν όχι όλα, καταδίκασαν το πρόσφατο περιστατικό που έγινε. Προφανώς υπάρχουν ιερείς οι οποίοι έχουν τις απόψεις τους. Από εκεί και πέρα είναι ένα θέμα το οποίο η Βουλή νομοθέτησε και προχωράμε. Αν κάποιοι επιλέξουν να δημιουργήσουν ένταση ενόψει εκλογών, με στόχο να δημιουργήσουν μία ένταση, πιστεύοντας ότι αυτό θα βοηθήσει κάποια άλλα κόμματα στη δική τους εκλογική διαδικασία, νομίζω θα είναι μία λανθασμένη επιλογή. Στο τέλος, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, όταν βλέπει τέτοιες ακρότητες, η αλήθεια είναι ότι συνήθως απομακρύνεται από εκείνους που αντιδρούν με επιθετικό τρόπο.»
Απευθυνόμενος στον υποψήφιο Ευρωβουλευτή με το κόμμα «Δημοκράτες» κ. Μανώλη Αναγνωστάκη «μιλήσατε για το θέμα της ασφάλειας. Θέλω να σας πω ότι στις Ευρωεκλογές, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης το πρώτο θέμα συζήτησης είναι το μεταναστευτικό. Παρατηρείται ότι στην Ελλάδα το θέμα δεν το αναφέρουμε σε κανένα τραπέζι. Γιατί δεν το αναφέρουμε σε κανένα τραπέζι; Γιατί η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη την περίοδο 2019-2023, εκεί που αποτελούσε ένα μεγάλο ζήτημα επί ΣΥΡΙΖΑ, το αντιμετώπισε και το έλυσε με αποτελεσματικότητα.»
Αναφερόμενος στη δομή της Βάστριας και απαντώντας σε σχετική τοποθέτηση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή με την «Ελληνική Λύση», κ. Γιάννη Σκάλκου τόνισε πως «το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης ζήτησε από την Κυβέρνηση πριν τρία χρόνια να κλείσει τη δομή που είναι μέσα στην πόλη και να δημιουργήσει μία δομή σε μία περιοχή που υποδείχθηκε από την τοπική κοινωνία. Και αυτό κάναμε.»