Μηταράκης: Η οικογένεια είναι το θεμέλιο για την προαγωγή και την συντήρηση του έθνους
Στο τηλεοπτικό πάνελ της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» στο Open TV φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης.
Ο κ. Μηταράκης τοποθετήθηκε για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών τονίζοντας ότι η δική του διαφωνία έχει να κάνει με τον θεσμό της οικογένειας, με την έννοια του τι είναι οικογένεια και γάμος. Όπως σημείωσε «πράγματι ο κ. Πρωθυπουργός έκανε πολλές βελτιώσεις για αυτούς που συμφωνούν με την αρχή του νομοσχεδίου και πιστεύω ότι πολλοί συνάδελφοι που αρχικά είχαν αντιρρήσεις πιθανότατα θα το ψηφίσουν».
«Θεωρώ ότι η οικογένεια είναι το θεμέλιο για την προαγωγή και την συντήρηση του έθνους, όπως λέει και το άρθρο 21 του Συντάγματος», υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης.
Αναφορικά με το ζήτημα της τεκνοθεσίας, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι «ο Πρωθυπουργός έθεσε κάποια συγκεκριμένα ζητήματα για το θέμα αυτό. Παραδείγματος χάρη, αν ένα παιδί ήδη ζει σε μία σχέση, και δυστυχώς ένας από τους δύο χάσει τη ζωή του, προφανώς αυτό το παιδί δεν μπορεί να βρεθεί σε ίδρυμα. Σε αυτό είναι απολύτως σαφές. Όπως επίσης, ορθά ειπώθηκε ότι το δικαίωμα της υιοθεσίας ατομικά προϋπάρχει από το 1946. Άρα, το δικαίωμα κάποιου ανθρώπου να υιοθετήσει υπάρχει. Βέβαια, θέλει μια μικρή προσοχή στην εφαρμογή. Υπάρχουν παιδιά σε ιδρύματα. Δεν ξέρω αν όσα πολλά ίσως νομίζουμε, τα οποία είναι διαθέσιμα προς υιοθεσία. Και υπάρχουν και πολλά ετερόφυλα ζευγάρια που επίσης προσπαθούν να υιοθετήσουν. Πρέπει να προσέξουμε να μην υπάρξουν συστήματα εμποροποίησης και από το εξωτερικό. Αλλά αυτό είναι θέμα εφαρμογής.»
Ως προς την ψήφο των υπουργών επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως «είναι ένα νομοσχέδιο, το οποίο θίγει θέματα ηθικής, κοινωνικά θέματα, θέματα συνείδησης. Δεν είναι το συνηθισμένο νομοσχέδιο που αφορά σε μία οικονομική μεταρρύθμιση, όπως πχ το νομοσχέδιο που επιτρέπει στα ξένα πανεπιστήμια να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Είναι μία θεσμική μεταρρύθμιση. Προφανώς δεν μπορείς να διαφωνείς με μία θεσμική μεταρρύθμιση. Από εκεί και πέρα, ο κάθε Βουλευτής, όπως πολύ σωστά είπε ο κ. Πρωθυπουργός, όταν ψηφίζεις στη Βουλή, φωνάζουν τον όνομά σου ως βουλευτή, δεν σε φωνάζουν ως υπουργό».
Δείτε