Νότης Μηταράκης – Βουλευτής Χίου – Νέα Δημοκρατία Νότης Μηταράκης – Βουλευτής Χίου – Νέα Δημοκρατία
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
  • ΝΕΑ
    • ΒΟΥΛΗ
    • ΧΙΟΣ
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    • ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
  • MEDIA
    • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
    • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
    • VIDEOS
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • 31/03/2023
  • Μεταναστευτικό

Μηταράκης από Έβρο: Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι Σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ θέλουν ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώσει την επέκταση του φράχτη

Συνέντευξη στο Ράδιο Αλήθεια και τη δημοσιογράφο Ευαγγελία Αμέντα παραχώρησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης από τον Έβρο, όπου βρίσκεται μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για την εκδήλωση της υπογραφής της σύμβασης επέκτασης του φράχτη, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα.

Αναφορικά με το έργο του φράχτη και το ζήτημα που έχει εγείρει η κατασκευή του, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι “είναι μία απόφαση του ΚΥΣΕΑ, η οποία ελήφθη προ μηνών, με στόχο τελικά την κάλυψη με φράχτη όλου του χερσαίου συνόρου. Το μεταναστευτικό είναι βασικό διακύβευμα των επικείμενων εκλογών. Και βλέπουμε τελευταία τις πολύ μεγάλες ιδεολογικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της ΝΔ από τη μία και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ στην ίδια ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.”

Στη συνέχεια, ο Υπουργός τοποθετήθηκε σχετικά με την θέση του κ. Παπαδημούλη, και την τροπολογία του στο Ευρωκοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι “σε απλά ελληνικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι Σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν αυτήν την τροπολογία θέλουν ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώσει την επέκταση του φράχτη και είναι οι ίδιες παρατάξεις στο Ευρωκοινοβούλιο που έχουν κατηγορήσει πολλές φορές τη χώρα μας εναντίον του Λιμενικού και της Αστυνομίας για την προστασία των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων.”

Αναφορικά με τη σύγκριση της μεταναστευτικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι “είναι δεδομένο ότι τις επόμενες δεκαετίες το μεταναστευτικό θα παραμείνει ένα βασικό ζήτημα για την Ευρώπη. Είναι οφθαλμαπάτη όσοι νομίζουν ότι δε θα ξαναδούμε πίεση στα σύνορα. Το θέμα είναι, πως εμείς θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την πίεση, ώστε να μη ξανά βιώσουμε ποτέ την μεγάλη επίπτωση στην ελληνική κοινωνία που βιώσαμε την περίοδο 2015-2019″. “Το θέμα της θωράκισης της χώρας στον αμυντικό τομέα, της προστασίας της χώρας στο μεταναστευτικό, αλλά και της αύξησης και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, αυτά είναι τρία πολύ βασικά, στα οποία θα κληθεί ο πολίτης στις 21 Μαΐου να πάρει μία απόφαση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει πάλι για αύξηση της φορολογίας. Όλα αυτά είναι εθνικά κρίσιμα διακυβεύματα που ο Χιώτης και η Χιώτισσα στις 21 Μαΐου πρέπει να αποφασίσουν σε ποια κατεύθυνση θέλουμε να προχωρήσουμε”, συμπλήρωσε ο Υπουργός.

Τέλος, αναφορικά με το κλίμα που επικρατεί στον Έβρο σήμερα, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι “είναι η ίδια εικόνα που βλέπουμε και στις εθνικές δημοσκοπήσεις ότι πλέον το μεταναστευτικό δεν είναι πλέον ένα σημείο που απασχολεί αρνητικά τους πολίτες. Εδώ στον Έβρο οι διαμένοντες είναι ελάχιστοι, είναι τριπλάσιοι σχεδόν οι εργαζόμενοι στη δομή από ότι είναι αυτοί που φιλοξενούνται σε αυτή. Η προστασία των συνόρων αποτελεσματικά συνεχίζει. Η ενίσχυση της συνοριοφυλακής έχει θετική επίδραση στην τοπική κοινωνία. Εκατοντάδες νέα παιδιά, τα οποία δυστυχώς πιθανόν να είχαν φύγει για τα μεγάλα αστικά κέντρα προς αναζήτηση εργασίας, θα μείνουν στον τόπο τους. Ας το λάβουμε υπόψιν και αυτό, είναι μία θετική επίδραση. Δεν είναι το μοντέλο ανάπτυξης που κάποιος ονειρεύεται, αλλά σίγουρα είναι μία άμεση θετική επίδραση στις τοπικές κοινωνίες. Άρα το κλίμα είναι πολύ καλό και πολύ διαφορετικό από κάποια σημεία έντασης, που πράγματι υπήρξαν, όπως και σε άλλα μέρη υπήρξαν, στα δύσκολα χρόνια της πρωτοδιαχείρισης της κρίσης.”

Tags:
Εκλογές 2023
Σχετικά Άρθρα
  • Μηταράκης: Ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη το μεταναστευτικό είναι κυρίαρχο ζήτημα στις Ευρωεκλογές, στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης αντιμετώπισε την κρίση 24/04/2024
  • Μηταράκης από Κύπρο: Απαιτείται αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης 05/09/2023
  • Συνέντευξη στον “RealFm 97.8” 20/06/2023
  • Ο Νότης Μηταράκης στην εκπομπή “Casus Belli” στο Attica TV 20/06/2023
  • Συνέντευξη στον “ΣΚΑΪ 100.3” 20/06/2023
  • Συνέντευξη στο Ράδιο “Αθήνα 9.84” 20/06/2023
  • Μηταράκης: Fake news Τσίπρα για τη Λέσβο – Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε 7.927, η ΝΔ 2.668 διαμένοντες μετανάστες 19/06/2023
  • Όσα κάναμε στο μεταναστευτικό 17/06/2023
  • Συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο 16/06/2023
  • Μηταράκης: Το Λιμενικό δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει σε διεθνή ύδατα 16/06/2023
  • Ο Νότης Μηταράκης στους Αταίριαστους, στον ΣΚΑΪ 15/06/2023
  • Μηταράκης: «H αμφίσημη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ οδηγεί σε παράνομες ροές και σε ναυάγια» 15/06/2023
  • O Νότης Μηταράκης στο OPEN TV για το μεταναστευτικό 11/06/2023
  • Μηταράκης: Σημαντική για τους νησιώτες και δικαίωση της Ελλάδας η συμφωνία για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης 09/06/2023
  • Σχόλιο Νότη Μηταράκη για το Συμβούλιο Υπουργών για το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης 08/06/2023
  • Μηταράκης: Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην οικονομία και το μεταναστευτικό 02/06/2023
  • Από τα backstage του Kyriakos Mitsotakis στο TikTok δεν λείπω ούτε εγώ! 15/05/2023
  • Μητσοτάκης και Υπουργοί: Απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης της Χίου και του Βορείου Αιγαίου, η επίλυση του μεταναστευτικού 15/05/2023
  • Επισκέφθηκα το ΚΥΤ Μαυροβουνίου στη θέση Καρά Τεπέ 12/05/2023
  • Μηταράκης: Η Μόρια αλλάζει, ελέγξαμε το Μεταναστευτικό, στηρίξαμε το Βόρειο Αιγαίο με πάνω από 60 εκατ. ευρώ 12/05/2023

Όσα Είπαμε Τα Κάναμε, Σταθερά μπροστά, με έργα! Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη της Χίου, ολοκληρώνοντας τα έργα της γενιάς μας. Αποτρέποντας το μεταναστευτικό να μας επηρεάσει ξανά.

Πρόσφατα Άρθρα

  • Μάι 12, 2025

  • Μηταράκης: Αναγκαία

    Μάι 9, 2025

Social Media

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • 2271022494
  • contact@mitarakis.gr
  • Απλωταριάς 57, Χίος