Αναφορά Μηταράκη για δρομολόγηση νέας ακτοπλοϊκής γραμμής Λαύριο – Μεστά
Αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, με θέμα τη δρομολόγηση νέας ακτοπλοϊκής γραμμής για τη Χίο κατά την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου 2026.
Στην Αναφορά του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, ο κ. Μηταράκης προωθεί επιστολή Συλλόγων και Φορέων της Χίου, οι οποίοι ζητούν την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού ενόψει της θερινής περιόδου του 2026.
Όπως επισημαίνεται, το αίτημα κρίνεται επιβεβλημένο δεδομένης της αναμενόμενης μείωσης του αριθμού των επιβατών εσωτερικού στον Αερολιμένα Χίου, λόγω της προγραμματισμένης υλοποίησης εργασιών επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης. Οι εργασίες αυτές εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν προσωρινά τη συχνότητα και τη διαθεσιμότητα πτήσεων, με άμεσες συνέπειες στην τουριστική και οικονομική δραστηριότητα του νησιού.
Ο Βουλευτής Χίου, διαβιβάζοντας την επιστολή των τοπικών φορέων, τονίζει τη σημασία της έγκαιρης μέριμνας για την απρόσκοπτη μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών, καθώς και για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας κατά την κρίσιμη θερινή περίοδο.
Δείτε τη σχετική Αναφορά:
Αναφορά Μηταράκη για δρομολόγηση νέας ακτοπλοϊκής γραμμής Λαύριο – Μεστά


















