Νότης Μηταράκης – Βουλευτής Χίου – Νέα Δημοκρατία Νότης Μηταράκης – Βουλευτής Χίου – Νέα Δημοκρατία
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
  • ΝΕΑ
    • ΒΟΥΛΗ
    • ΧΙΟΣ
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    • ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
  • MEDIA
    • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
    • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
    • VIDEOS
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • 05/03/2024
  • Χίος

Επίσκεψη Μηταράκη – Κικίλια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χίου

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Κικίλιας και ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης.

Κατά την επίσκεψή τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, συζητήθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός για την προληπτική λήψη μέτρων εν όψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, ενώ τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης και θέματα που αφορούν αποκλειστικά στο νησί της Χίου, όπως το ζήτημα του κλιμακίου Βολισσού και η μετεγκατάσταση του κλιμακίου Καρδαμύλων.

Ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε τον κ. Κικίλια για την παρουσία του και το ενδιαφέρον που δείχνει στα ζητήματα που αφορούν στο νησί.

«Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο το μήνυμα που έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας, ότι το κράτος θα κάνει τον δικό του ρόλο στην προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και οι πολίτες πρέπει να κάνουν τον δικό τους ρόλο, να καθαρίσουν τα χωράφια τους, να προστατεύσουν την άσκοπη χρήση φωτιάς το καλοκαίρι», τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Από την πλευρά του ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «πλέον προστίθεται στο νησί της Χίου μία νέα μονάδα δασοκομάντος, πολύ σημαντική για εμάς. Υπολογίζω ότι θα είναι 40 δασοκομάντος, οι οποίοι και θα προστεθούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και φυσικά θα βοηθήσουν πολύ περισσότερο στο έργο της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.»

«Η Χίος είναι ένα πανέμορφο νησί, έχει ιστορία, έχει πολιτισμό, έχει δύναμη, έχει τουρισμό και η δουλειά της πολιτικής προστασίας, του πυροσβεστικού σώματος και όλων των δυνάμεων ασφαλείας είναι να προστατεύουν το νησί. Η πρόληψη είναι πολύ σημαντική και η αντιμετώπιση επίσης.», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Μηταράκη:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια που για άλλη μία φορά βρίσκεται στη Χίο. Επισκέπτεται σήμερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να συζητήσει προληπτικά τον σχεδιασμό για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο.

Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο το μήνυμα που έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας, ότι το κράτος θα κάνει τον δικό του ρόλο στην προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και οι πολίτες πρέπει να κάνουν τον δικό τους ρόλο, να καθαρίσουν τα χωράφια τους, να προστατεύσουν την άσκοπη χρήση φωτιάς το καλοκαίρι. Γιατί δυστυχώς, είδαμε σε προηγούμενα καλοκαίρια πολλές πυρκαγιές να προκαλούνται από αμέλεια.

Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με τον Βασίλη Κικίλια, όχι μόνο ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην προηγούμενη αντιπυρική περίοδο, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και πάντα τον ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείχνει για τα θέματα της Χίου. Θα συζητήσουμε και κάποια τοπικά θέματα, όπως το κλιμάκιο της Βολισσού, την μετεγκατάσταση του κλιμακίου των Καρδαμύλων στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης. Τον ευχαριστώ και πάλι.»

Σχετικά Άρθρα
  • Μηταράκης: Από την κρίση στην ανάπτυξη της Χίου – Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για την επόμενη μέρα 21/05/2025
  • Μηταράκης: Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο με σχέδιο, όραμα, οργάνωση και σοβαρότητα 20/05/2025
  • Featured Video Play Icon
    Μηταράκης: Η Χίος θα πάει μπροστά παρά την προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν εμπόδια 19/05/2025
  • Σκληρή απάντηση Μηταράκη σε Μιχαηλίδη: Τα έργα στη Χίο ξεκόλλησαν επί Μητσοτάκη – Πάνω από 70 εκατ. για έργα στο νησί 15/05/2025
  • «Κάλεσμα» Μηταράκη και στην Seajets για την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Χίου 14/05/2025
  • Μηταράκης για πλεονεκτική τουριστική θέση της Χίου: Ελπίζω να διαβάσω καμία καλή ανακοίνωση! 13/05/2025
  • Άμεση παρέμβαση Μηταράκη για ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Χίου 12/05/2025
  • Μηταράκης: Με την αναβάθμιση των πυλών εισόδων του νησιού μας η Χίος μπαίνει στον χάρτη του τουρισμού 02/05/2025
  • Μηταράκης: Στα μεγάλα έργα υπάρχουν εμπόδια, το ζήτημα είναι πώς τα αντιμετωπίζεις 16/04/2025
  • Μηταράκης για Τελωνείο Χίου: Η σημερινή υπογραφή αποτελεί ορόσημο προόδου για τη Χίο 15/04/2025
  • Μηταράκης: O σχεδιασμός του «αύριο» αποτελεί προτεραιότητά μου 10/04/2025
  • Επιστολή Μηταράκη προς τους Φορείς Τουρισμού για τις Πύλες Εισόδου της Χίου 31/03/2025
  • Απάντηση σε Αναφορά Μηταράκη για τη συμπερίληψη της ΕΜΧ στις επιλέξιμες μορφές Δράσεων Ενίσχυσης Ιδιωτικών Επενδύσεων 11/03/2025
  • Μηταράκης: Εντός του Μαρτίου παραδίδεται και η νέα αίθουσα αφίξεων του Αεροδρομίου Χίου 04/03/2025
  • Ο Νίκος Παναγιώτοπουλος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του Νότη Μηταράκη 24/01/2025
  • Αναφορά Μηταράκη για τη συμμετοχή της ΕΜΧ στις επιλέξιμες μορφές Δράσεων ενίσχυσης επενδύσεων 23/01/2025
  • Την Παρασκευή (24/01) κόβει ο Νότης Μηταράκης την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα 22/01/2025
  • Πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την Αγροτική Οδοποιία 30/12/2024
  • Ευχές Νότη Μηταράκη για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά 23/12/2024
  • Μηταράκης σε εκδήλωση ΣΑΠΑ: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της νησιωτικότητας 07/12/2024

Όσα Είπαμε Τα Κάναμε, Σταθερά μπροστά, με έργα! Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη της Χίου, ολοκληρώνοντας τα έργα της γενιάς μας. Αποτρέποντας το μεταναστευτικό να μας επηρεάσει ξανά.

Πρόσφατα Άρθρα

  • Μάι 29, 2025

  • Μάι 28, 2025

Social Media

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • 2271022494
  • contact@mitarakis.gr
  • Απλωταριάς 57, Χίος