Νότης Μηταράκης – Βουλευτής Χίου – Νέα Δημοκρατία Νότης Μηταράκης – Βουλευτής Χίου – Νέα Δημοκρατία
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
  • ΝΕΑ
    • ΒΟΥΛΗ
    • ΧΙΟΣ
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    • ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
  • MEDIA
    • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
    • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
    • VIDEOS
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • 10/02/2023
  • Τηλεόραση, Χίος

Νότης Μηταράκης: Παραδίδουμε έργα βαλτωμένα για δεκαετίες στο λαό της Χίου

Στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΗΘΕΙΑ TV,  παραχώρησε συνέντευξη ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως έργα δεκαετιών τα οποία είχαν μείνει στάσιμα για χρόνια στο νησί της Χίου ξεκόλλησαν επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι αυτό βοηθά σημαντικά στην ανάπτυξη του νησιού.

«Το μήνυμα σε κάθε επίσκεψη είναι το ίδιο. Τα ‘έργα της γενιάς μας’ ολοκληρώνονται. Αυτά που συζητάγαμε για δεκαετίες, επιτέλους γίνονται πράξη, και ένα-ένα τα έργα πλέον έχουν μπει σε τελική τροχιά. Είδαμε στο αεροδρόμιο της Χίου ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες ανακατασκευής του κτιρίου. Ο διάδρομος προχωράει. Τα συνοδά έργα της Περιφέρειας και του Δήμου επίσης προχωράνε. Στο Δικαστικό Μέγαρο ήμουν σήμερα εκεί. Τον άλλον μήνα ολοκληρώνεται η τοιχοποιία, άρα πλέον το κτίριο είναι ολοκληρωμένο και θα παραδοθεί τα τέλη του 2023, εγώ θα πω στις αρχές του 2024. Σε 12 μήνες από σήμερα η Χίος θα έχει ένα σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο. Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι και το υφιστάμενο κτίριο, το καλοκαίρι του 2019, επιτύχαμε την χρηματοδότηση της ανακατασκευής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο έχει ολοκληρωθεί από το Ιανουάριο του 2022. Πλέον ο υφιστάμενο Πρωτοδικείο Χίου είναι πολύ πιο αξιοπρεπές και για τους εργαζόμενους και για τους διαδίκους ως δικαστήριο. Αυτό δείχνει ότι τα έργα προχωράνε. Στο νοσοκομείο ήμουν σήμερα, ήταν εδώ ο κ. Ροϊλός, ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ. Έχει έρθει πρόσφατα ο Υπουργός Υγείας, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας. Αυτό δείχνει τη διαρκή σημασία που δίνει η Κυβέρνηση στο Σκυλίτσειο, όπου έχουν γίνει 124 προσλήψεις από το 2019 μέχρι σήμερα, έχουν ανοίξει κρεβάτια ΜΕΘ, αντιμετωπίσαμε την κρίση κορονοϊού, ολοκληρώνεται η Παθολογική Κλινική. Ανακοινώθηκε ότι προσλαμβάνονται σήμερα νέοι ακτινολόγοι, ώστε να καλύψουμε την ανάγκη του Ακτινολογικού που είναι ένα τμήμα ιδιαίτερα σημαντικό για το νοσοκομείο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στάθηκε και στο θέμα του «Σκυλίτσειου» νοσοκομείου, το οποίο επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής (10/02): «Το νοσοκομείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Διαρκώς θα έχει νέα ζητήματα. Πάντα θα χρειάζεται να προσλαμβάνουμε νέο κόσμο, πάντα θα χρειάζεται να επενδύουμε σε νέες εγκαταστάσεις, πάντα θα χρειάζεται να επενδύουμε σε νέα μηχανήματα. Αυτό είναι φυσιολογικό. Διαρκώς λοιπόν η Κυβέρνηση όπου υπάρχει ανάγκη, αντιμετωπίζει αυτήν την ανάγκη, όπως πχ. Βάλαμε γιατρό στον Οίκο Ναύτου, κάτι που ήταν επί χρόνια αίτημα των ναυτικών μας, έγινε και αυτό. Είμαστε κοντά στα ζητήματα υγείας»

Παράλληλα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με την επικινδυνότητα των Εργατικών κατοικιών Βαρβασίου, με αφορμή και τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, καθώς η κατάσταση τους εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για τους ενοίκους αλλά και για διερχόμενους. Επεσήμανε δε, ότι αν κριθούν ακατάλληλες  από την πολεοδομία τότε θα πρέπει η πολιτεία να επέμβει  με τον προβληματισμό  πάντα της στέγασης των ενοίκων.

Δείτε τη συνέντευξη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Χίου, κ. Νότη Μηταράκη, στο ΑΛΗΘΕΙΑ TV:

Tags:
ΑλήθειαΟίκος ΝαύτουΥγεία
Σχετικά Άρθρα
  • Μηταράκης: Αναγκαία η συνδρομή της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για την ασφάλεια των Πανεπιστημίων 09/05/2025
  • Μηταράκης: Με την αναβάθμιση των πυλών εισόδων του νησιού μας η Χίος μπαίνει στον χάρτη του τουρισμού 02/05/2025
  • Μηταράκης για Τέμπη: Κινούνται από πολιτικές φιλοδοξίες όσοι εκφέρουν άποψη για τη δικογραφία πριν καν τη μελετήσουν 01/05/2025
  • Μηταράκης: Η υπεραπόδοση της οικονομίας επιστρέφει στην κοινωνία – Με την επιστροφή ενοικίου ακυρώνουμε τον πληθωρισμό στα ενοίκια 23/04/2025
  • Μηταράκης: Στα μεγάλα έργα υπάρχουν εμπόδια, το ζήτημα είναι πώς τα αντιμετωπίζεις 16/04/2025
  • Μηταράκης για Τελωνείο Χίου: Η σημερινή υπογραφή αποτελεί ορόσημο προόδου για τη Χίο 15/04/2025
  • Μηταράκης: «Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί την τραγωδία – Η δικαιοσύνη θα δώσει τις απαντήσεις» 11/04/2025
  • Μηταράκης: O σχεδιασμός του «αύριο» αποτελεί προτεραιότητά μου 10/04/2025
  • Επιστολή Μηταράκη προς τους Φορείς Τουρισμού για τις Πύλες Εισόδου της Χίου 31/03/2025
  • Απάντηση σε Αναφορά Μηταράκη για τη συμπερίληψη της ΕΜΧ στις επιλέξιμες μορφές Δράσεων Ενίσχυσης Ιδιωτικών Επενδύσεων 11/03/2025
  • Μηταράκης: Έχουμε κάνει οτιδήποτε μπορούμε για να φτάσει το ταχύτερο αυτή η υπόθεση στα δικαστήρια 06/03/2025
  • Μηταράκης: Εντός του Μαρτίου παραδίδεται και η νέα αίθουσα αφίξεων του Αεροδρομίου Χίου 04/03/2025
  • Μηταράκης για Τέμπη: Κοινός στόχος πολιτών και Κυβέρνησης η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης 27/02/2025
  • Μηταράκης: Η αντιπολίτευση αγωνιά να εκμεταλλευτεί τον πραγματικό πόνο του κόσμου – Ανησυχητική η ολική προσπάθεια αμφισβήτησης των θεσμών της Ελληνικής Δημοκρατίας 17/02/2025
  • Μηταράκης: Το γεγονός ότι αναμένουμε τόσα πορίσματα, είναι τρανή απόδειξη ότι δεν υπάρχει καμία προσπάθεια συγκάλυψης 10/02/2025
  • Μηταράκης για Τέμπη: Η Κυβέρνηση θέλει να βρεθεί η αλήθεια 03/02/2025
  • Ο Νίκος Παναγιώτοπουλος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του Νότη Μηταράκη 24/01/2025
  • Αναφορά Μηταράκη για τη συμμετοχή της ΕΜΧ στις επιλέξιμες μορφές Δράσεων ενίσχυσης επενδύσεων 23/01/2025
  • Την Παρασκευή (24/01) κόβει ο Νότης Μηταράκης την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα 22/01/2025
  • Μηταράκης: Οι βουλευτές της ΝΔ έχουμε εμπιστοσύνη στην πρόταση που θα κάνει ο Πρωθυπουργός για την Προεδρία της Δημοκρατίας 10/01/2025

Όσα Είπαμε Τα Κάναμε, Σταθερά μπροστά, με έργα! Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη της Χίου, ολοκληρώνοντας τα έργα της γενιάς μας. Αποτρέποντας το μεταναστευτικό να μας επηρεάσει ξανά.

Πρόσφατα Άρθρα

  • Μηταράκης: Αναγκαία

    Μάι 9, 2025

  • Μάι 7, 2025

Social Media

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • 2271022494
  • contact@mitarakis.gr
  • Απλωταριάς 57, Χίος