Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα
Τα κρασιά των νησιών του Αιγαίου Πελάγους παρουσιάζονται στο αθηναϊκό κοινό από τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς, σε μια εκδήλωση γευσιγνωσίας που πραγματοποιείται για πρώτη φορά.
Ειδικότερα, παρουσιάζονται κρασιά από την Ικαρία, την Κω, τη Λέσβο, τη Λήμνο, την Πάρο, τη Ρόδο, τη Σάμο, τη Σαντορίνη και τη Χίο από 26 οινοποιεία: Αμπελώνες Αλεξανδρή, Αμπελώνες Αφιανέ, Αριούσιος Οινοποιητική, Αμπελώνες Τριανταφυλλόπουλου, Artemis Karamolegos Winery, Cair Rhodes, Canava Roussos, ΕΟΣ Σάμου, Τσέλεπος-Kάναβα Χρυσού, Κελάρια Ικαρίας, Κτήμα Καρίμαλη, Κτήμα Σιγάλα, Κτήμα Χατζηγεωργίου, Limnos Organic Wines, Μεθυμναίος Οίνος, Μπουτάρη Οινοποιητική, Νοπέρα Οινοποιητική Σάμου, Οινοποιείο Βακάκη, Οινοποιείο Κουνάκη, Οινοποιείο Μωραΐτη, Οινοποιείο Χατζηδάκη, Οινοποιία Γαβαλά, Οινοποιία Γκαραλή, Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου, Santo Wines, Vassaltis Vineyards.
Η εξειδίκευση των οινοποιών των νησιών του Αιγαίου στην παραγωγή λευκών οίνων, που ταιριάζουν στην εντέλεια με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και ειδικά με τα ψάρια και τα θαλασσινά του Αιγαίου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς για πολλούς Αθηναίους, οδήγησαν στην επιλογή για την τέλεση της εκδήλωσης στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που θα μπορούσε άλλωστε να έχει ως υπογραφή «Δοκιμάστε τα κρασιά που θα βρείτε στα νησιά».