Νότης Μηταράκης – Βουλευτής Χίου – Νέα Δημοκρατία Νότης Μηταράκης – Βουλευτής Χίου – Νέα Δημοκρατία
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
  • ΝΕΑ
    • ΒΟΥΛΗ
    • ΧΙΟΣ
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    • ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
  • MEDIA
    • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
    • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
    • VIDEOS
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • 20/04/2015
  • Αρχειοθετημένα

Επίκαιρη ερώτηση Ν. Μηταράκη για την Ψηφιακή Τηλεόραση στο Βόρειο Αιγαίο

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη

 

Θέμα: Ψηφιακή τηλεόραση & Βόρειο Αιγαίο – Πρακτικά θέματα της καθημερινότητας του πολίτη ζητούν πρακτικές λύσεις

 

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ως γνωρίζετε, αποτελείται από τις Π.Ε. Λέσβου (Μυτιλήνη & Λήμνος), Χίου (Χίος, Ψαρά, Οινούσσες) & Σάμου (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι).

Όμως, τηλεοπτικά, η μεν Π.Ε. Σάμου δεν λαμβάνει, μέσω DIGEA, τηλεοπτικό σήμα των Περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών Λέσβου & Χίου, ο δε τηλεοπτικός σταθμός Σάμου δεν εκπέμπει στην Λέσβο & στη Χίο αλλά στα Δωδεκάνησα.

Δηλαδή ο χάρτης της DIGEAδεν συμπίπτει με την διοικητική διαίρεση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με αποτέλεσμα την ελλιπή πληροφόρηση των πολιτών για τα τεκταινόμενα στη εν λόγω περιφέρεια.

Με την με Α.Π. 2/11.02.2015 ερώτησή μου είχα ζητήσει να πληροφορηθώ αν η Κυβέρνηση θα προβεί στη διόρθωση του τηλεοπτικού χάρτη, ώστε οι κάτοικοι όλων των νήσων του Βορείου Αιγαίου να έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα όλων των περιφερειακών σταθμών του Βορείου Αιγαίου.

Αντί για συγκεκριμένη απάντηση, συνοδευόμενη από χρονοδιάγραμμα ή έστω από τη σειρά των ενεργειών στις οποίες σχεδιάζει να προβεί η Κυβέρνηση για το θέμα, έλαβα από τον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τα ΜΜΕ, κ. Παππά, γενικόλογες αναφορές για το δικαίωμα των πολιτών στην πληροφόρηση, για την απρόσκοπτη πρόσβαση στην ενημέρωση, καθώς και για την κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης.  Επανακατέθεσα την ερώτηση ως επίκαιρη και παρότι είχε οριστεί να συζητηθεί στις 03.04.2015, τελικώς πληροφορήθηκα ότι ο Υπουργός Επικρατείας δηλώνει τώρα αναρμοδιότητα.

Κατόπιν των ανωτέρω, επανακαταθέτω για δεύτερη φορά την εν λόγω ερώτηση, ως επίκαιρη, και σας ερωτώ:

Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και στη βάση ποίου χρονοδιαγράμματος προτίθεστε να προβείτε στη διόρθωση του τηλεοπτικού χάρτη, ώστε οι κάτοικοι όλων των νήσων του Βορείου Αιγαίου να έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα όλων των περιφερειακών σταθμών του Βορείου Αιγαίου;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής,

 

Νότης Μηταράκης

 

Βουλευτής Χίου – Νέα Δημοκρατία

Tags:
ΣΚΑΪ

Όσα Είπαμε Τα Κάναμε, Σταθερά μπροστά, με έργα! Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη της Χίου, ολοκληρώνοντας τα έργα της γενιάς μας. Αποτρέποντας το μεταναστευτικό να μας επηρεάσει ξανά.

Πρόσφατα Άρθρα

  • Μηταράκης: Αναγκαία

    Μάι 9, 2025

  • Μάι 7, 2025

Social Media

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • 2271022494
  • contact@mitarakis.gr
  • Απλωταριάς 57, Χίος