Νότης Μηταράκης – Βουλευτής Χίου – Νέα Δημοκρατία Νότης Μηταράκης – Βουλευτής Χίου – Νέα Δημοκρατία
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
  • ΝΕΑ
    • ΒΟΥΛΗ
    • ΧΙΟΣ
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    • ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
  • MEDIA
    • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
    • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
    • VIDEOS
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • 28/04/2015
  • Αρχειοθετημένα

Απάντηση Ν. Μηταράκη στον Πολίτη Χίου σε δημοσίευμα σχετικό με το μεταναστευτικό

Αγαπητέ ΠΟΛΙΤΗ,

Εξακολουθείτε να μην διαβάζετε τις ανακοινώσεις μου, αλλά τις σχολιάζετε. Η ανακοίνωση για την εκρηκτική διάσταση που τείνει να λάβει το μεταναστευτικό, με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης (ιθαγένεια, ταξιδιωτικά έγγραφα, κλπ.) η οποία πρακτικά καλεί να εισέρχονται στη χώρα παράνομα μετανάστες, δεν αφορούσε συγκεκριμένα στη Χίο.

Σε ότι αφορά την επίσκεψη Κικίλια και το θέμα της εξεύρεσης χώρου πρώτης υποδοχής ή φιλοξενίας στη Χίο, όπως και τότε είχα ενημερώσει, διερευνήθηκαν εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με το Μερσινίδι, σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του νησιού. Το σημαντικότερο θέμα τότε ήταν αυτό της χρηματοδότησης και δεν είχε συμπεριληφθεί καθόλου στην ατζέντα η επέκταση στο Μερσινίδι.

Κάποιες από τις εναλλακτικές αυτές τις έχετε αναφέρει και εσείς σε άρθρα σας. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν εξακολουθεί η Κυβέρνηση να κινείται σε αυτή την κατεύθυνση ή αν θέλει οι παράνομα εισελθόντες να λιάζονται και στις πλατείες της Χίου. Αντίθετα, χάρη στην επίσκεψη του πρώην Υπουργού Δημόσιας Τάξης στη Χίο, διατηρήσαμε έναν ικανό αριθμό αστυνομικών (που είχε μετακινηθεί με αποσπάσεις), και ήταν απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου στο Μερσινίδι.

Σε κάθε περίπτωση, όπως προκύπτει από τα γραφόμενα σας η δημιουργία εντυπώσεων ανήκει σε εσάς και όχι στις δικές μου προσπάθειες.

Ίσως, μάλιστα, αν είχε υιοθετηθεί στην πράξη η πρόταση μου για κοινή αντιμετώπιση θεμάτων του νησιού, να είχε δρομολογηθεί επίλυση σε κάποια από αυτά.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης

Βουλευτής Χίου – Νέα Δημοκρατία

Tags:
17Β Κοινοβουλευτική ΠερίοδοςΒουλή των ΕλλήνωνΚοινωνική Ασφάλιση

Όσα Είπαμε Τα Κάναμε, Σταθερά μπροστά, με έργα! Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη της Χίου, ολοκληρώνοντας τα έργα της γενιάς μας. Αποτρέποντας το μεταναστευτικό να μας επηρεάσει ξανά.

Πρόσφατα Άρθρα

  • Μηταράκης: Αναγκαία

    Μάι 9, 2025

  • Μάι 7, 2025

Social Media

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • 2271022494
  • contact@mitarakis.gr
  • Απλωταριάς 57, Χίος