Νότης Μηταράκης – Βουλευτής Χίου – Νέα Δημοκρατία Νότης Μηταράκης – Βουλευτής Χίου – Νέα Δημοκρατία
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
  • ΝΕΑ
    • ΒΟΥΛΗ
    • ΧΙΟΣ
    • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    • ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
  • MEDIA
    • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
    • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
    • VIDEOS
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • 14/09/2013
  • Αρχειοθετημένα

Πατριαρχική χοροστασία στην Κυψέλη

Πατριαρχική χοροστασία στην Κυψέλη

Στην Πατριαρχική Χοροστασία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες του Θρόνου, Γέρων Αξώμης κ.κ Πέτρος, Μητροπολίτης Γουινέας κκ. Γεώργιος Εκπρόσωπος της Α.Θ.Μ στην Αθήνα, ο Ζιμπάμπουε κ.κ Σεραφείμ και Ηλιουπόλεως κ.κ Θεόδωρος, ακόμη παρέστησαν ο κ. Νότης Μηταράκης – Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, ο Μέγας Άρχων Λογοθέτης του Πατριαρχείου κ. Σπυρίδων Καμαλάκης, ο Πρόεδρος των Οφφικιάλων Καθ. Θεόδωρος Παναγόπουλος, ο π. Υπουργός κ.Ανδρέας Ζαΐμης και πολλοί Άρχοντες του Θρόνου.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄ απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, μίλησε για την μεγάλη σημασία του Τιμίου Σταυρού, τονίζοντας πως «Ο Τίμιος Σταυρός, είναι η σανίδα σωτηρίας του κάθε Χριστιανού».

Επισης κηρύττων τον θείο λόγο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της εορτής, ευχήθηκε υπέρ της επιλύσεως των οικονομικών προβλημάτων στην Ελλάδα , υπέρ της σταθερότητος και της προόδου της Αιγύπτου και υπέρ της επικρατήσεως της ειρήνης παγκοσμίως.

Επίσης μεταξύ άλλων ο κ. Θεόδωρος ανέφερε ότι «σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα και δεν χωρούν ούτε λόγια ούτε κήρυγμα, διότι το ζωντανό κήρυγμα σήμερα είναι ο ίδιος ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός, μας το τόνισε αγαπητοί μου τόσο παραστατικά σήμερα στο Αποστολικό Ανάγνωσμα, και ο Απόστολος των Εθνών, Απόστολος Παύλος».

Ο Πατριάρχης ερχόμενος από Αλεξάνδρεια παρέδωσε στον Μητροπολίτη Γουινέας για Ευλογία του Μετοχίου τον Σταυρό Προσευχής του Αγίου Νεκταρίου όταν ο Άγιος ήταν στην Αίγυπτο.

Οι πιστοί με μεγάλη ευλάβεια ασπάζονταν τον Τίμιο Σταυρό τον οποίο κρατούσε ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος, ο οποίος έδινε και από ένα κλαδάκι βασιλικού για ευλογία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε πρωινό στην Αίθουσα του Μετοχίου με φροντίδα των μοναζουσών Μηναΐδος και Χαριθέας όπου ο Πατριάρχης μας ενημέρωσε για την δύσκολη κατάσταση της Αιγύπτου.

Εκεί ο Άρχοντας Μέγας Υμνογράφος Χαράλαμπος Μπούσιας προσέφερε εκ μέρους του Επισκόπου Κυρήνης κ.κ Αθανασίου μια εικόνα του Αγίου Σίμωνα Κηρυναίου και την σχετική υμνολογία ποίημα του Υμνογράφου.

Amen.gr

Tags:
Blue Sky

Όσα Είπαμε Τα Κάναμε, Σταθερά μπροστά, με έργα! Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη της Χίου, ολοκληρώνοντας τα έργα της γενιάς μας. Αποτρέποντας το μεταναστευτικό να μας επηρεάσει ξανά.

Πρόσφατα Άρθρα

  • Featured Video Play Icon
    Μηταράκης: Η Χίος θα

    Μάι 19, 2025

  • Μηταράκης για Τέμπη:

    Μάι 15, 2025

Social Media

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • 2271022494
  • contact@mitarakis.gr
  • Απλωταριάς 57, Χίος