Το θέμα δεν είναι να σώσουμε μόνο την Ελλάδα, πρέπει να σώσουμε και τους Έλληνες
Φορολογία, εισφορές και ρυθμιστικό καθεστώς επηρεάζουν το επιχειρηματικό κόστος.
«Ο κατώτατος μισθός δεν είναι υψηλός στην Ελλάδα. Τις τελευταίες τρείς δεκαετίες είμαστε στον παγκόσμιο πάτο σε ότι αφορά τις ξένες επενδύσεις. Δεν είναι λοιπόν τα 50 ή 100 ευρώ που δεν έφεραν τις ξένες επενδύσεις. Δεν τις έφεραν το ακριβό και παντελώς ασταθές φορολογικό καθεστώς και οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που επιβαρύνουν δυσανάλογα το συνολικό κόστος για την επιχείρηση. Κανείς άνθρωπος της αγοράς δεν θα ισχυριστεί ότι μειώνοντας τον κατώτατο μισθό θα αυξηθεί η παραγωγικότητα… Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει συζήτηση για την ανταγωνιστικότητα με έμφαση όμως στη φορολογία στις ασφαλιστικές εισφορές και το ρυθμιστικό καθεστώς. Είμαστε μια χώρα πολύ δύσκολη για να μπορέσει ένας υγιής επιχειρηματίας να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το αντικείμενο της δουλειάς του».
Δηλώσεις Προβόπουλου
«Από την εποχή του Ζαππείου Ι λέγαμε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε αποφύγει να μπει στο Μνημόνιο. Χαίρομαι που η θέση της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνεται και από θεσμικούς παράγοντες στην Ελλάδα… Η Ελλάδα είχε πρόβλημα ελλείμματος, όπως είχαν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες το 2009 ως αποτέλεσμα της μεγαλύτερης χρηματοοικονομικής κρίσης της γενιάς μας. Ασφαλώς και έχουν γίνει λάθη που σχετίζονται με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας τα τελευταία τριάντα χρόνια. Έπρεπε όμως, όταν ξέσπασε η κρίση να πάρουμε μέτρα. Να πάρουμε τα μισά μέτρα νωρίς και όχι τα διπλάσια και αργά. Γιατί τα διπλάσια και αργά δεν αποδίδουν.
PSI
«Ακόμη και το PSI το κάνουμε όχι για να γίνει καλύτερο το χρέος από πριν αλλά για να διορθώσουμε τα λάθη. Παίρνουμε φάρμακο για τις παρενέργειες και όχι για την αρρώστια»
Κοινωνική συνοχή
«Το θέμα δεν είναι να σώσουμε μόνο την Ελλάδα. Πρέπει να σώσουμε και τους Έλληνες. Πρέπει να δούμε τα 3 εκ. των Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και να μην έχουμε 20% ανεργία. Χώρα που δεν δουλεύει δεν θα βγει από την κρίση».