120% χρέος είχαμε και προ Μνημονίου. Τότε έλεγαν ότι το επίπεδο του χρέους είναι μη διαχειρίσιμο. Σήμερα τι λένε;
Αντιφάσεις της Κυβέρνησης
Tο κούρεμα δεν έγινε με σκοπό να γίνει η οικονομική κατάσταση της Χώρας καλύτερη από ότι ήταν πριν, έγινε για να επανέλθουμε εκεί που θα έπρεπε να ήμασταν αν είχαν δίκιο την πρώτη φορά που θα εφάρμοζαν το πρόγραμμα.
Επίσης, το 120% χρέος το είχαμε και πρώτου μπούμε στο Μνημόνιο. Τότε μας είπαν ότι το επίπεδο του χρέους είναι μη διαχειρίσιμο και κατά συνέπεια δεν μπορούσε να βγει η Ελλάδα στις αγορές.
Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι μας λένε ότι το 2020, θα είμαστε μια υγιής οικονομία που θα μπει στις αγορές.
Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούν να ισχύουν και τα δύο. Το 120% είναι ένα σημείο στο όποιο η Ελλάδα έχει διαχειρίσιμο χρέος και θετικές προοπτικές; Αν είναι έτσι, τότε δε χρειαζόταν το Μνημόνιο! Αν όχι, αυτή την στιγμή πως είναι επαρκές για να βγούμε πάλι στις αγορές;
Συμπεράσματα για το «Κούρεμα»
1. Δεν άλλαξε ο στόχος, δε βελτιώθηκε, αλλά υποτίθεται ότι ο στόχος που θα είχαμε πιάσει χωρίς τις περαιτέρω θυσίες χωρίς τις αποκρατικοποιήσεις, χωρίς το κούρεμα και ακόμα δεν έχουμε δει ποιες είναι οι επιπτώσεις του κουρέματος.
Περιμένουμε να επιτευχθεί στην πράξη ο Εθελοντικός χαρακτήρας, να δούμε τι θα συμβεί για την ελληνική αγορά.
2. Η Ελλάδα αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει τρία σημαντικά προβλήματα: έλλειμμα, χρέος ύφεση.
Η γενεσιουργός αιτία της κρίσης είναι το έλλειμμα παραγωγικότητας. Η Ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση, η ανεργία έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Αν δεν αντιμετωπιστεί η ουσία του προβλήματος, η πρόβλεψη είναι αρκετά επισφαλής.
Εμφανές το Αδιέξοδο
Αντιλαμβάνονται όλοι τα αδιέξοδα που έχει φτάσει η Ελληνική οικονομία.
Ζητήθηκε από το Έλληνα φέτος να κάνει τις διπλάσιες θυσίες, ως ποσοστό του εισοδήματος του, από ότι ζητήθηκε στις άλλες δύο χώρες που βρίσκονται σε αντίστοιχο Μνημόνιο και στις άλλες δύο που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Υπάρχει ένα όριο Αντοχής.
Χρειάζεται να περάσει ένα διάστημα να δούμε το κείμενο, αν δίνει ελπίδα στον τόπο αν συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας ή οδηγεί σε νέα αδιέξοδα. Πρέπει να πάρει μπρος πάλι η οικονομία, αλλά για να πάρει μπρος χρειάζεται ένας άλλος τρόπος σκέψης.
Εκλογές
Η Ν.Δ. θέλει αυτό που θα γίνει, να είναι καλό για τον τόπο. Χρειάζονται εκλογές για μια νέα κυβέρνηση, με στόχο να πετύχει μια αναπτυξιακή πολιτική. Αυτήν την στιγμή καθόμαστε, περιμένουμε και ελπίζουμε. Οι εκλογές δίνουν μια νέα προοπτική στην χώρα.