Βουλή

Συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων ΕΚΑΒ Χίου και κατάθεση αναφοράς για τα ασθενοφόρα

Συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων ΕΚΑΒ Χίου και κατάθεση αναφοράς για τα ασθενοφόρα

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο κ. Νότης Μηταράκης, σχετικά με την ανάγκη προμήθειας ενός νέου ασθενοφόρου οχήματος στο ΕΚΑΒ Χίου. Ο κ. Μηταράκης τονίζει ότι τα ασθενοφόρα του Νομού, είναι στην πλειονότητά τους παλαιά και σε κακή τεχνική κατάσταση. Έτσι, αντί να εξυπηρετούνται οι πολίτες, υπάρχουν διαρκώς σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και αυξημένο κόστος.

Εξάλλου, σε συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Χίου, ο κ. Μηταράκης, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα της υπηρεσίας, σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποστήριξη, να συζητήσει τρόπους βελτίωσης της κατάστασης, ενώ τέλος τόνισε τη σημασία του έργου που προσφέρουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας

 Θέμα: «Ανάγκες για ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Χίου».

κ. Υπουργέ

Σας προωθώ επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Τομέας Χίου στην οποία παρουσιάζεται η κακή κατάσταση των ασθενοφόρων που διαθέτει. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για παλαιωμένα και φθαρμένα οχήματα με σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και υψηλό κόστος συντήρησης. Και ενώ αριθμητικά φαίνεται τα οχήματα να επαρκούν, εντούτοις στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει.

Επιπλέον η γεωμορφολογία της περιοχής και η ποιότητα του οδικού δικτύου επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τα οχήματα και καθιστούν την πρόσβαση σε κάθε περιοχή του νησιού δυσχερή και τη διακομιδή των ασθενών προβληματική.

Για τους παραπάνω λόγους καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να προμηθευτεί ο Τομέας με ένα καινούργιο ασθενοφόρο, συγκεκριμένων προδιαγραφών. Παρακαλούμε να τοποθετηθείτε στην επιστολή του Σωματείου, εξετάζοντας το αίτημα στο πλαίσιο της εξαγγελίας δωρεάς από το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος προς το ΕΚΑΒ, 143 οχημάτων.

 

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης

Δείτε την επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ εδώ >>

 

Δείτε την απάντηση του Υπουργού εδώ:

 

Απάντηση Π. Πολλάκη σε αναφορά Ν. Μηταράκη για ανάγκες σε ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Χίου by Notis Mitarachi on Scribd

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Γ. Καμίνη
Κύριε συνάδελφε, καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια πολύ σημαντική επισήμανση που κάνατε, ότι δυστυχώς στο μεταναστευτικό –επειδή υπάρχουν και έντονα συναισθήματα- κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news και παρασύρουν την κοινή γνώμη, πολλές φορές με λανθασμένες πληροφορίες. Γι’ αυτό πραγματικά επικροτώ την ερώτησή σας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση