Βουλή

Αναφορά Ν. Μηταράκη για τους εργαζομένους του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" (Αναφορά & Απαντήσεις)

Αναφορά Ν. Μηταράκη για τους εργαζομένους του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" (Αναφορά & Απαντήσεις)

Αναφορά Ν. Μηταράκη για τους εργαζομένους του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι".

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:

1. Τον Υπουργό Εσωτερικών

2. Την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: «Υπόμνημα εργαζομένων ‘Βοήθεια στο Σπίτι»

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Σας προωθώ υπόμνημα του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των Συλλόγων και Σωματείων Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι εργαζόμενοι του ΒΣΣ εδώ και 15 χρόνια έχουν στηρίξει το πρόγραμμα, έχουν βοηθήσει ουσιαστικά ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ με τις υπηρεσίες τους και αποτελούν ένα σημαντικό πυλώνα της προνοιακής πολιτικής του κράτους. Παρόλα αυτά βρίσκονται μόνιμα σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, ενώ και το ίδιο το πρόγραμμα ΒΣΣ υποβαθμίζεται.

Για τους ανωτέρω λόγους παρακαλώ να τοποθετηθείτε στο υπόμνημα των εργαζομένων και να μας κοινοποιήσετε την απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης

 

Δείτε το υπόμνημα των εργαζομένων εδώ >> 

 

Δείτε την απάντηση των Υπουργών στη συνέχεια:

 

Απάντηση Π. Σκουρλέτη σε Αναφορά Ν. Μηταράκη για τους εργαζομένους του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" by Notis Mitarachi on Scribd

 

Απάντηση Ο. Γεροβασίλη σε Αναφορά Ν. Μηταράκη για τους εργαζομένους του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" by Notis Mitarachi on Scribd

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Ερώτηση
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις
Αναφορά
Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά.
Επίκαιρη Ερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα διακοπής των εργασιών.
Επερώτηση
Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι Βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης.
Επίκαιρη Επερώτηση
Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν επίκαιρες επερωτήσεις. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
Ερώτηση & ΑΚΕ
Οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή, ενώ παράλληλα δύνανται να ζητούν και την κατάθεση σχετικών εγγράφων. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.
Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση