Τα νέα μου

Ο δρόμος προς το 11ο Συνέδριο της ΝΔ: Ώρα για λύσεις, με το βλέμμα μπροστά

Ο δρόμος προς το 11ο Συνέδριο της ΝΔ: Ώρα για λύσεις, με το βλέμμα μπροστά

Άρθρο του κ. Νότη Μηταράκη, αν. Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτή Χίου, στην Ελευθερία του Τύπου της Κυριακής.

Η Νέα Δημοκρατία βαδίζει προς το 11ο Συνέδριο, μέσα από ένα διευρυμένο πολιτικό διάλογο, ανοιχτό όχι μόνο στα κομματικά στελέχη, αλλά στους φορείς, στους ειδικούς και κυρίως στους πολίτες.

Η συμμετοχή και η συμβολή των πολιτών είναι ιδιαίτερα σημαντική. Γιατί αυτούς πρέπει να πείσουμε ότι στη Νέα Δημοκρατία και θέλουμε και μπορούμε να βελτιώσουμε το σήμερα για όλους και να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Το 2012-2014, η κυβέρνηση Σαμαρά έβγαλε τη χώρα από την κρίση παραλαμβάνοντας ύφεση 7,3% και παραδίδοντας ανάπτυξη 0,7%. Όμως ο λαός επέλεξε το λαϊκισμό και αφέθηκε να πιστέψει ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις.

Τρία χρόνια μετά, όλοι αντιλαμβάνονται ότι εύκολες και μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο σκληρή δουλειά, τολμηρές αποφάσεις και γρήγορες κινήσεις. Η οικονομία και η κοινωνία είναι τελματωμένες και δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό.

Οι προτάσεις της ΝΔ πρέπει να δομηθούν σε δύο άξονες. Πρώτον, να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και της λογικής. Να πούμε με ειλικρίνεια και σοβαρότητα ποιες είναι οι δυσκολίες μπροστά μας. Να προτείνουμε λύσεις εφικτές, αποτέλεσμα ορθής σκέψης και σοβαρής επεξεργασίας.

Δεύτερον, οφείλουμε να δώσουμε σε κάθε πολίτη να καταλάβει τι έχει να κερδίσει ο ίδιος μέσα από τη διαδικασία αλλαγής της χώρας. Πρέπει να του δώσουμε όραμα και ελπίδα. Οφείλουμε να μετατρέψουμε τις θυσίες και τους κόπους τους σε ένα καλύτερο αύριο.

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για συμβιβασμούς. Οφείλουμε να είμαστε τολμηροί, να αποτινάξουμε φόβους και επιφυλάξεις του παρελθόντος και να δώσουμε λύσεις για όλους. Ο λόγος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να είναι ενωτικός, καθαρός και τολμηρός. Με το βλέμμα στους νέους, για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

December 01, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021

Αναζήτηση