Τα νέα μου

Συνέντευξη Νότη Μηταράκη στη Real News: "Θα επιδιώξουμε συνεργασίες"

Συνέντευξη Νότη Μηταράκη στη Real News: "Θα επιδιώξουμε συνεργασίες"

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Υποψήφιος Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξη του στη Real News δηλώνει ότι εάν εκλεγεί η ΝΔ, όλη η δουλειά που πρέπει να γίνει θα συνεχιστεί κανονικά, μέσα από συνεργασίες και δίνοντας έμφαση στην αποκατάσταση των αδικιών.

Ποια θα ήταν η επόμενη μέρα με μια κυβέρνηση με βασικό κορμό τη ΝΔ και ποια με μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

Αν αυτή η μέρα ξημερώσει με πρώτο κόμμα τη ΝΔ, πρώτον θα έχουμε κυβέρνηση γιατί εμείς θα επιδιώξουμε συνεργασίες, δεύτερον θα συνεχίσουμε τη δουλειά που έχει γίνει και δεν θα χαθεί χρόνος, ούτε θα υπάρξει κίνδυνος «ατυχήματος». Και τρίτον θα γίνουμε καλύτεροι. Δεν θα εκλάβουμε τη νίκη ως επιβεβαίωση,  αλλά ως εντολή να αλλάξουμε το φορολογικό και να αποκαταστήσουμε αδικίες γιατί το εφιαλτικό σενάριο από τον συνδυασμό της κόπωσης των πολιτών, της ασφυκτικής περιόδου και του ακραίου λαϊκισμού της Αριστεράς έφτασε πολύ κοντά. Αν πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το πιο πιθανό είναι η παράταση της ακυβερνησίας. Αν αυτό λυθεί,  τότε αναγκαστικά η πραγματικότητα θα συγκρουστεί μετωπικά με τα όσα έχει υποσχεθεί, την απειρία και τον ρεβανσισμό. Τότε απλώς δεν θα προλαβαίνουμε να συγκρατήσουμε τη χιονοστιβάδα.  

Ο κ.Γιάννης Δραγασάκης στο συνέδριο του Economist δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τα μνημόνια, και διαμήνυσε ότι «δεν θα μας πει η τρόικα τι θα κάνουμε». Ένα σχόλιο σας.

Έχει δίκιο. Στην Ελλάδα που είναι έξω από το ευρώ, έξω από την Ευρώπη, απομονωμένη, με άδεια κρατικά ταμεία και έλλειψη των βασικών, σε αυτή την Ελλάδα που περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ « δεν θα  μας πει η τρόικα τι θα κάνουμε». Θα μας λένε μόνο οι νοσταλγοί της παρασοβιετικής οικονομίας.

Υπάρχει κίνδυνος να γίνει η Ελλάδα «σοβιέτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Πολλές φορές το να κάνουμε τέτοιους συσχετισμούς, μας κάνει να πιστεύουμε ότι «αυτά τα πράγματα δεν γίνονται». Όμως αυτά τα χρόνια κατέρρευσαν πολλές, παρά πολλές βεβαιότητες και μάθαμε ότι δυστυχώς «όλα μπορούν να συμβούν». Το γεγονός ότι με θυσίες του ελληνικού λαού και σκληρή δουλειά καταφέραμε να απομακρύνουμε το grexit, το 2012, πρέπει να μας δίνει αισιοδοξία και ανακούφιση. Όχι αυταπάτες. Το αποφύγαμε επειδή σεβαστήκαμε τους κανόνες του παιγνιδιού και θα προχωράμε στην ανάπτυξη, ισορροπώντας τις ανάγκες μας με αυτούς τους κανόνες. Αν χαθεί η ισορροπία αυτή, η κατάσταση που θα διαμορφωθεί στη χώρα θα μοιάζει με αυτή που βίωσαν οι ανατολικές χώρες μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού. Εκεί θέλουμε να φτάσουμε;

 

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

June 29, 2022
June 27, 2022
June 25, 2022
June 25, 2022
June 06, 2022

Αναζήτηση