Τα νέα μου

 Ν. Μηταράκης για τη χορήγηση ΑΜΚΑ σε μετανάστες: «Βάζουμε τάξη με σταθερά και αποφασιστικά βήματα»

Ν. Μηταράκης για τη χορήγηση ΑΜΚΑ σε μετανάστες: «Βάζουμε τάξη με σταθερά και αποφασιστικά βήματα»

Συνέντευξη του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νότη Μηταράκη στα "Π" αναφορικά με τη νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τη χορήγηση ΑΜΚΑ στους μετανάστες.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, ο οποίος είχε διαπιστώσει τα «παράθυρα» στη νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε τις δέουσες παρεμβάσεις ώστε να εξαλειφθεί εντελώς το φαινόμενο, το οποίο εκτός από εστίες διαφθοράς επιβαρύνει το σύστημα υγείας. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, "ξεχειλώνοντας" ουσιαστικά την ευρωπαϊκή νομοθεσία, είχε προχωρήσει σε χορήγηση ΑΜΚΑ για όλους αδιακρίτως τους αιτούντες άσυλο. Με δεδομένο ότι ο ΑΜΚΑ είναι ένας ισόβιος αριθμός ασφαλιστικής και εργασιακής ταυτοποίησης, ακόμα και οι άνθρωποι που δεν λάμβαναν τελικά άσυλο είχαν ισόβια πρόσβαση στην εργασία και στο σύστημα υγείας. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Με σεβασμό στις επιταγές και τις αρχές της Ε.Ε., προχωράμε σε θέσπιση κανόνων, ώστε οι αιτούντες άσυλο να έχουν με την αίτησή τους πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, αλλά η πρόσβαση στην αγορά εργασίας θα γίνεται εντός ενός εύλογου διαστήματος. Και εδώ βάζουμε τάξη με σταθερά και αποφασιστικά βήματα».

Προς αυτή την κατεύθυνση εστάλησαν ήδη εγκύκλιες οδηγίες στα ΚΕΠ και τον ΕΦΚΑ από το υπουργείο Εργασίας μέχρι την τροποποίηση του νόμου. Αυτές αφορούν τις κατηγορίες φυσικών προσώπων που μπορούν να βγάλουν ΑΜΚΑ, καθώς και τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα που πρέπει αυτά να διαθέτουν. Επίσης, διευκρινίζεται ότι θα ακολουθήσει και συμπληρωματική εγκύκλιος των τριών συναρμόδιων υπουργείων (Εργασίας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη), που θα εξειδικεύει τα ζητήματα χορήγησης ΑΜΚΑ σε άτομα που έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου ή διεθνούς προστασίας.

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από τα "Παραπολιτικά" εδώ:

Ο N. Mηταράκης για το μεταναστευτικό: «Βάζουμε τάξη με σταθερά και αποφασιστικά βήματα» by Notis Mitarachi on Scribd

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση