Τα νέα μου

Οι αυταπάτες του κ. Τσίπρα και η εξαπάτηση του ελληνικού λαού

Οι αυταπάτες του κ. Τσίπρα και η εξαπάτηση του ελληνικού λαού

Άρθρο Ν. Μηταράκη στο Capital.gr.

Ψέματα, ανακρίβειες και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, συνθέτουν τα τελευταία δύο χρόνια τη ρητορική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Έτσι οδηγηθήκαμε, από τις αυταπάτες (που έφεραν τον κ. Τσίπρα στην εξουσία), στην πλήρη εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Η έλλειψη σχεδίου και η άνοδος στην εξουσία, ανθρώπων χωρίς εμπειρία, αλλά με περίσσεια αλαζονεία, παρ’ ολίγο να στοιχίσει τη θέση της χώρας μας στην Ευρώπη

Το τέταρτο Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι το επιστέγασμα της ρητορικής παραπλάνησης και εξαπάτησης. Η επιτυχία του κλεισίματος της αξιολόγησης είναι απλά φενάκη, καθώς αυτό άργησε έναν ολόκληρο χρόνο. Εξαιτίας της καταστροφικής (μη) διαπραγματευτικής τακτικής έφεραν την οικονομία ξανά σε ύφεση (-1,1% το τελευταίο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του ίδιου έτους). Το αποτέλεσμα είναι: μέτρα 4 δισ. στα επόμενα 3 χρόνια – χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση και δεσμεύοντας τη χώρα και την επόμενη κυβέρνηση. Άρα: Επιτροπεία και κηδεμονία, με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και μετά το τέλος του προγράμματος!!!

Ο μύθος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει τους φτωχούς καταρρίφθηκε. Με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.861 € (και βλέπουμε...) και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς σε όλους τους συνταξιούχους, πλήττονται οι άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι των 473 €/ μηνιαίως. Η κατάληξη ήταν μοιραία, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κηρύξει ταξικό πόλεμο στη μεσαία τάξη και σε όσους μπορούν ακόμα να δουλεύουν, να κερδίζουν και να πληρώνουν φόρους. Δε δημιουργήθηκε πλούτος – αντίθετα απορροφήθηκε για τα πλεονάσματα ΣΥΡΙΖΑ. Το δόγμα "πολλά από λίγους" απέτυχε στην πράξη. Αντίθετα το "λίγα από πολλούς" - το οποίο είναι πάγια θέση της ΝΔ αποδεικνύεται σωστό.

Αντί για 13η σύνταξη κόβουν άλλες 2 (!), πλέον της αύξησης των εισφορών και μείωσης σε επικουρικές και εφάπαξ! Όταν η Υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι μόνο το ένα τρίτο των συνταξιούχων θα πληγεί, είπε ψέματα. Από το νόμο Κατρούγκαλου πλήττονται όλοι οι νέοι συνταξιούχοι και σχεδόν όλοι οι παλιοί. Το όριο του 18% στις περικοπές δεν αφορά στην προσωπική διαφορά – αφορά στη σύνταξη. Αυτό συνεπάγεται μέχρι και 100% περικοπή της προσωπικής διαφοράς!!! Επίσης, έχουμε defacto κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης, καθώς οι όποιες περικοπές εφαρμόζονται ενιαία στο άθροισμά κύριων και επικουρικών συντάξεων. Καμία τέλος εγγύηση δεν υπάρχει, ότι δεν θα περικοπεί η τυχόν εναπομείνασα προσωπική διαφορά: σχεδόν 2-3 δισ. € - άλλο ένα 9-18% ανά συνταξιούχο! 

Μέσω του πρωτογενούς πλεονάσματος, 4,2% αντί για 0,5% στέρησαν από την οικονομία 7 δισ. €.  Συμπεριλαμβανομένων των ληξιπρόθεσμων, αυτά φτάνουν τα 11 δισ.! Πριν λίγες μέρες, ο Γ.Γ Δημοσιονομικής Πολιτικής, παραδέχτηκε ότι το πλεόνασμα έχει ήδη δοθεί για πληρωμή τόκων:  ξεχάστηκαν οι εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ φώναζε ότι πληρώνονται οι διεθνείς τοκογλύφοι με τα λεφτά του ελληνικού λαού!!!

Τα αντίμετρα είναι η επόμενη πράξη στο σκηνικό εξαπάτησης: Θα εφαρμοστούν εάν και εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι πλεονάσματος 3,5% και μένει να δούμε πώς αυτό θα εξειδικευτεί. Με δεδομένη την ανάγκη για σοβαρή κοινωνική πολιτική, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δείχνουν δυστυχώς ότι για άλλη μια φορά ρίχνουν "πυροτεχνήματα" και προτείνουν αποσπασματικά μέτρα, χωρίς στόχευση. Άλλωστε, και κατά την κινέζικη παροιμία ότι "αν κάποιος πεινάει μην του δώσεις ρύζι, αλλά μάθε τον να το καλλιεργεί", τα αντίμετρα θα έπρεπε να στοχεύουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας αντί για τη χορήγηση φιλοδωρημάτων.  

Οι Έλληνες πολίτες τα επόμενα χρόνια θα βιώνουν συνεχείς μειώσεις εισοδημάτων, ενώ η ανάπτυξη δε φαίνεται να έρχεται. Οι ευθύνες των εταίρων/δανειστών είναι μεγάλες, καθώς έχουν εγκαταλείψει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα και στηρίζουν τον κ. Τσίπρα στις καταστροφικές επιλογές αύξησης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. 

Σε αυτό το δρόμο, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κυβερνητικός του εταίρος θα περπατήσουν μόνοι τους. Καμία στήριξη στα μέτρα και τα λεγόμενα "αντίμετρα", γιατί αφενός αυτά είναι μια ακόμα μεγάλη απάτη και αφετέρου, γιατί έχουμε δικές μας προτάσεις, πραγματικής ανάπτυξης και στήριξης για όσους την έχουν ανάγκη.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση