Τα νέα μου

Ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στις Βρυξέλλες ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομία

Ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στις Βρυξέλλες ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομία

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες, παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο μπορεί ουσιαστικά να οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη περίοδο, δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Τα δεδομένα που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες δεν είναι ευχάριστα. Βλέπουμε την έκθεση του ΔΝΤ, που μιλάει για υποβάθμιση των στόχων ανάπτυξης της χώρας, είδαμε τα πρόσφατα στοιχεία της ΤτΕ για την πορεία του πρωτογενούς πλεονάσματος και φαίνεται ότι η οικονομία βρίσκεται πάλι σε μία κόπωση, γιατί δεν μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις» ανέφερε ο κ. Μηταράκης, προσθέτοντας ότι «γι αυτές τις επενδύσεις χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και αυτό ήταν που παρουσίασε και ο κ. Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ανέφερε: «Δεν πήραμε κάτι συγκεκριμένο, ούτε ως προς την επιρροή των ΗΠΑ στο ΔΝΤ, ούτε σε θέματα αμερικανικών επενδύσεων προς την Ελλάδα, αντίθετα η χώρα μας -ορθώς- επέλεξε να συνεχίσει την αναβάθμιση των αμυντικών μας δυνατοτήτων, αλλά πέραν μιας επίσκεψης που σημειολογικά πράγματι φάνηκε πετυχημένη, στην ουσία των πραγμάτων δεν έφερε κάτι συγκεκριμένο».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16 σημείωσε ότι «ακόμη περιμένουμε να αποκτήσουμε μία πιο σαφή εικόνα από την πλευρά της κυβέρνησης, για το ύψος της δαπάνης και αν αυτή έχει προβλεφθεί ήδη στο μεσοπρόθεσμο και τους προϋπολογισμούς τους κράτους».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση