Τα νέα μου

Η καθαρή έξοδος υπάρχει μόνο στη φαντασία της κυβέρνησης

Η καθαρή έξοδος υπάρχει μόνο στη φαντασία της κυβέρνησης

«Η καθαρή έξοδος υπάρχει μόνο στη φαντασία της κυβέρνησης» τόνισε -μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο αναπληρωτής τομεάρχης εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης της ΝΔ Νότης Μηταράκης.

«Είναι δεδομένο ότι έχουμε μπροστά μας ένα 4ο πρόγραμμα, το οποίο έχει συγκεκριμένους στόχους πρωτογενους πλεονάσματος πολύ υψηλό για πολλά χρόνια, προβλέπει τη μείωση των συντάξεων απο 1/1/19, προβλέπει τη μείωση του αφορολόγητου το αργότερο 1/1/20 -αλλά μπορεί να έρθει νωρίτερα- και στο θέμα της διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας δεν έχουμε κανένα βαθμό ελευθερίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα παραχώρησε όλα στο υπερταμείο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση είναι δεδομένο πως θα προχωρήσει στη μείωση των συντάξεων και στη μείωση του αφορολόγητου» πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης, τονίζοντας ότι «όσο μειώνεται η εκτίμηση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, η κατάσταση της χώρας γίνεται δυσχερέστερη». «Και όταν το χρέος έχει ανέβει 12 μονάδες του ΑΕΠ,αυτό δημιουργεί πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα στην έξοδο στις αγορές, το οποίο επηρεάζει τη δημοσιονομική πολιτική» συμπλήρωσε.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση