Τα νέα μου

Συνέντευξη στο Real FM: Κάποιοι νομίζαν ότι πέρασε οριστικά η κρίση

Συνέντευξη στο Real FM: Κάποιοι νομίζαν ότι πέρασε οριστικά η κρίση

Στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον Real FM 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

 

2014_10_21_mitarakis_real_chatzinikolaou by Νότης Μηταράκης on Mixcloud

 

«Η πραγματικότητα φέτος είναι ότι βλέπουμε την ιδιωτική κατανάλωση να έχει σταθεροποιηθεί. Βλέπουμε τον τουρισμό να έχει διψήφια αύξηση εισροών, βλέπουμε τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος η εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό στο 8μηνο να είναι τετραπλάσια από ότι το 2013. Βλέπουμε τις εξαγωγές να παλεύουν σε ένα περιβάλλον που σε όλη την Ευρώπη μειώνονται οι εξαγωγές και οι δικές μας εξαγωγές το 8μηνο οι εισροές μας είναι θετικές. Φυσικά η εσωτερική υποτίμηση με όλα τα κοινωνικά μειονεκτήματα που έχει – είναι μία συνταγή που επιλέχθηκε και εφαρμόστηκε από το 2010- η πραγματικότητα είναι πως έχει αρχίσει να αποδίδει. Και γι’ αυτό μας δίνει μία αισιοδοξία για το 2015», τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Και πρόσθεσε: «Αλλά αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουμε, ποτέ ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ουδέποτε η κυβέρνηση είπε ότι είμαστε σε μία εύκολη κατάσταση. Αντιθέτως, έχω την εντύπωση, ότι είχε δημιουργηθεί ένας επικίνδυνος εφησυχασμός. Κάποιοι νομίζαν ότι πέρασε οριστικά η κρίση και ότι σιγά-σιγά μπορούμε να επαναφέρουμε όλα τα κακά που μας οδήγησαν το 2010 στα μνημόνια. Είδατε και πρόσφατα στις διεθνείς αγορές, και νομίζω είναι και σημαντικό θέμα της επικαιρότητας ακόμη και σήμερα, πως τα πράγματα παραμένουν δύσκολα. Και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση