Τα νέα μου

Κανείς από την κυβέρνηση δεν ασχολείται αυτή τη στιγμή με τις επενδύσεις

Κανείς από την κυβέρνηση δεν ασχολείται αυτή τη στιγμή με τις επενδύσεις

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή των Ν. Μπαρδούνια και Π. Κασιμάτη στο Κανάλι Ένα 90,4.

Μεταξύ άλλων είπε:

"Το ΔΝΤ παραπονιέται ότι οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης αρνούνται να συζητήσουν μαζί του. Χάνουμε έτσι ένα σύμμαχο στη μάχη της απομείωσης.

Ενώ η κυβέρνηση έλεγε ότι διαπραγματευόταν σκληρά, στην ουσία αυτή γινόταν από χαμηλόβαθμα στελέχη χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Η ουσιαστική διαπραγμάτευση ξεκίνησε μόλις τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο μόνος τρόπος για να βγει η χώρα από την κρίση είναι η εξισορρόπηση εσόδων-εξόδων, αλλά και η απελευθέρωση των επενδύσεων. Σε αυτά επιμένει η τρόικα.

Στην αρχή η κυβέρνηση είπε ότι θα βρει χρηματοδότηση από άλλες πηγές, ότι έχει εναλλακτική πρόταση από το μνημόνιο, ότι θα κραταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, την έκτακτη εισφορά, αλλά από την πρόταση του κ. Τσίπρα φαίνεται ότι τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει και μάλιστα αφορά μέτρα σκληρότερα.

Μεγάλα έργα και επενδύσεις που είχαν μπει σε φάση υλοποίησης έχουν τώρα παγώσει. Σαν αποτέλεσμα αυτού η ανεργία αυξάνεται και αναμένεται τα επόμενα 3 χρόνια να εκτοξευτεί. Κανείς από την κυβέρνηση δεν ασχολείται αυτή τη στιγμή με τις επενδύσεις.

Κατηγορούμε την Κυβέρνηση ότι έφερε για τη χώρα μια συμφωνία πολύ χειρότερη από το e-mail Χαρδούβελη για το οποίο η ΝΔ έχασε τις εκλογές. Εάν ήθελε η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, θα έπρεπε να διατηρήσει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Δυστυχώς, ακόμα και στη Χίο, τα έργα έχουν σταματήσει και απεντάχθηκαν όλα τα έργα ΕΣΠΑ, καθώς η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να πληρώσει το δικό της ποσοστό.

Μετά από 2,5 χρόνια οι εφοπλιστές συμμετέχουν εθελοντικά στον κρατικό προϋπολογισμό. Αλλά αποτελεί προβληματισμό το ασταθές οικονομικό περιβάλλον της χώρας.

Όσον αφορά την τουριστική αξιοποίηση της Χίου, απαραίτητη είναι η σύνδεση των Ψαρών με υδροπλάνο, ενώ έχουν ήδη συνδεθεί με τον Πειραιά, όπως πρόκειται να γίνει και με τις Οινούσσες. Στο αεροδρόμιο έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις και ελπίζουμε να ξεμπλοκάρει η επένδυση της επέκτασης του αεροδιαδρόμου."

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση