Τα νέα μου

Η έξοδος από την κρίση απαιτεί αξιοπιστία, σταθερότητα, προσέλκυση επενδύσεων και όχι άλλο χαμένο χρόνο

Η έξοδος από την κρίση απαιτεί αξιοπιστία, σταθερότητα, προσέλκυση επενδύσεων και όχι άλλο χαμένο χρόνο

Συνέντευξη παραχώρησε ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης στον Αθήνα 9,84 και το δημοσιογράφο Ν. Καρούτζο.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Ελλάδα δεν κατάφερε να βγει από την κρίση διότι δεν επέδειξε μαρκοχρόνια αξιοπιστία. Μοναδική εξαίρεση το διάστημα 2012 - 2014, γεγονός που αποδεικνύεται και από τους δείκτες του ΑΕΠ. Η συνταγή για την έξοδο από την κρίση απαιτεί αξιοπιστία, επιμονή, σταθερότητα και προσέλκυση ξένων επενδύσεων χωρίς να χάνει η Ελληνική Κυβέρνηση συνεχώς ζωτικό χρόνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, με μεγάλη καθυστέρηση ακολουθεί τις θέσεις μας καθώς πλέον δείχνει να αποδέχεται τις ιδιωτικοποιήσεις και το εργαλείο του fast track, να ενεργοποιεί εκ νέου τη Διυπουργική Συντονιστική Επιτροπή Εξωστρέφειας, αλλά αν δεν πιστέψει σε αυτά, δε θα μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει κατάλληλα για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.

Τέλος, ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι το μικρό μέγεθος των ελληνικών επιχειρήσεων επηρεάζει την επενδυσιμότητα και τις εξαγωγές, αλλά με συνεργασίες και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία το εν λόγω πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση