Τα νέα μου

93% η μείωση των ροών το  β΄ τρίμηνο του 2020

Συνέντευξη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη, στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3 FM και το δημοσιογράφο, Άρη Πορτοσάλτε

Ν. Μηταράκης: «93% η μείωση των ροών το  β΄ τρίμηνο του 2020»      

Τα αποτελέσματα της ισορροπημένης πολιτικής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που έχουν ως βασικούς στόχους την μείωση των ροών, την μείωση των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες και τον περιορισμό των δομών φιλοξενίας, ανέδειξε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 FM, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Νότης Μηταράκης, επισημαίνοντας τα εξής: «Το τελευταίο τρίμηνο του 2020 είμαστε κάτω, κατά 93% στις αφίξεις, ενώ το τελευταίο εξάμηνο κατά 51%».

Στην χώρα μας έχουμε 100.000 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι εξυπηρετούνται από την Υπηρεσία Ασύλου για έκδοση και ανανέωση ταυτοτήτων, για μεταβολές ατομικών στοιχείων, συνεντεύξεις μέχρι να πάρουν την τελική απόφαση ασύλου, είτε αρνητική είτε θετική.

Έχουμε μια συνολική στρατηγική για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.  Η πρώτη μας προτεραιότητα ήταν και παραμένει να μειώσουμε τις ροές. Φυλάσσουμε αποφασιστικά τα σύνορά μας και τα θαλάσσια και τα χερσαία. Αυστηροποιούμε τη νομοθεσία ώστε να μην είμαστε ελκυστικός προορισμός για όσους δεν δικαιούνται διεθνή προστασία. Ελέγχουμε την δράση όσων εμπλέκονται στην διαχείριση του μεταναστευτικού.

Στον οργανωμένο τρόπο με τον οποίο συνεχίζεται η αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού ζητήματος, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα μέσα σε διάστημα 5 μηνών την αποχώρηση   13.728 ατόμων (Ιανουάριος 2020 – Μάϊος 2020), με αποτέλεσμα την μείωση των διαμενόντων στις δομές κατά 16%, αναφέρθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά fm 90,1» και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο. 

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση