Τα νέα μου

Η Χίος μπορεί να ανοίξει δουλειές σε τέσσερις τομείς: Ναυτιλία, Τουρισμός, Πρωτογενής Τομέας, Νεοφυή Επιχειρηματικότητα

O Nότης Μηταράκης, Υποψήφιος βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε στο κανάλι Αλήθεια TV και μίλησε για ζητήματα που αφορούν κυρίως το νησί της Χίου.

Ξεκινώντας ο Νότης Μηταράκης ανέφερε πως υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις εκλογές του 2015, τότε που οι Χιώτες τον εμπιστεύθηκαν χωρίς ουσιαστικά να τον γνωρίζουν. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Kάποιοι είχαν πει το 2015 ότι ήρθα απότομα στη Χίο. Αυτό μιλώντας με κάθε ειλικρίνεια ενέχει κάποια στοιχεία αλήθειας. Παρά το γεγονός πως δεν έλειψα ποτέ από το νησί μου από παιδί, όπως δεν έλειψε ούτε η οικογένειά μου, εδώ και πολλές γενιές από τη Χίο, η αλήθεια είναι πως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων έζησα αρκετές δεκαετίες στο εξωτερικό, όπως ο πατέρας μου και ο παππούς μου, καθώς είμαστε τρείς γενιές Έλληνες εξωτερικού...Η φιλοδοξία μου αυτή τη στιγμή είναι να βρίσκομαι μέσα στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων που αφορούν τη Χίο. Να συνδιαμορφώσω το μέλλον του νησιού μας. Τα τελευταία 25 χρόνια στη Νέα Δημοκρατία, η Χίος βρίσκεται στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων. Πολλές φορές βουλευτές που εκλέγονται, δεν έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν στην Αθήνα…Η υποψηφιότητά μου έχει δύο ισχυρά στοιχεία. Το ένα είναι αυτό που μόλις ανέφερα και αφορά το ότι θα είμαι η ισχυρή φωνή της Χίου στην Αθήνα και στο Κοινοβούλιο και το δεύτερο είναι πως πιστεύω στην ενότητα και στη συνεργασία. Πρέπει όλοι μαζί να κάτσουμε στο τραπέζι και να δουλέψουμε για το νησί μας».

Κλείνοντας ο Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της φυγής των νέων παιδιών από το νησί προκειμένου να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον. «Η Χίος μπορεί να ανοίξει δουλειές σε τέσσερις τομείς: Ναυτιλία, Τουρισμός, Πρωτογενής Τομέας, Νεοφυή Επιχειρηματικότητα. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει να υπάρξει ολοκλήρωση κάποιων βασικών υποδομών μέσα στην επόμενη διετία, όπως το τελωνείο, το αεροδρόμιο και το λιμενικό σύστημα. Πρέπει να δοθούν επενδυτικά κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να χτίσουμε ένα brand name για τη Χίο και να ανοίξουμε δουλειές στον τομέα του τουρισμού…όσον αφορά τον τομέα των επενδύσεων, χρειάζονται τρία πράγματα: καλύτερες υποδομές, επενδυτικά κίνητρα και αντιμετώπιση του μεταναστευτικού».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση