Τα νέα μου

Το τρίπτυχο που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία είναι: λιγότεροι φόροι, καλύτερες θέσεις εργασίας, περισσότερη ασφάλεια για τους πολίτες

O βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο δελτίο ειδήσεων του Alpha μαζί με τον Σταύρο Κοντονή, και σχολίασαν τα ζητήματα που απασχολούν την πολιτική ζωή της χώρας εν όψει των βουλευτικών εκλογών.

Ο Νότης Μηταράκης θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής Χίου με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Ο Νότης Μηταράκης ξεκινώντας ανέφερε πως και πάλι θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο, το «γαλάζιο νησί», που όπως τόνισε χαρακτηριστικά «ήταν η μόνη γαλάζια κουκίδα το 2015 στον εκλογικό χάρτη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το παλαιό καθεστώς των πελατειακών σχέσεων, δείχνοντας το χειρότερο πρόσωπο της μεταπολίτευσης

O Νότης Μηταράκης στη συνέχεια, τόνισε πως προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι να προσέλθει στις εθνικές εκλογές, δίνοντας έμφαση στον ουσιαστικό προγραμματικό λόγο. Το τρίπτυχο που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία είναι: λιγότεροι φόροι, καλύτερες θέσεις εργασίας, και περισσότερη ασφάλεια για τους πολίτες, και με βάση αυτά θα θέλαμε να προαχθεί ο πολιτικός διάλογος.

Εντούτοις ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει συστηματικά αφορμές και δεν αφορά σε ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αφορά σε μια σειρά από διορισμούς και τοποθετήσεις, όχι μόνο στη Βουλή αλλά και σε υπηρεσίες όλων των Υπουργείων. Όλοι οι τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας έχουν προβεί σε ανακοινώσεις τις προηγούμενες ημέρες με συγκεκριμένες ακραίες νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως επί παραδείγματι η ασυλία που δόθηκε στα μέλη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, παρά το γεγονός της παραβίασης από την πλευρά τους, των κανόνων της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας στο χώρο της ενέργειας. Την ίδια στιγμή, πραγματοποιούνται πλήθος άλλων φωτογραφικών τροπολογιών, που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων Το ελληνικό πολιτικό σύστημα από την κρίση και μετά ωρίμασε αφήνοντας πίσω του τις πελατειακές σχέσεις που πρωταγωνιστούσαν την προηγούμενη δεκαετία. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή επαναφέρει το παλιό αυτό καθεστώς, επιδεικνύοντας το χειρότερο πρόσωπο της μεταπολίτευσης

Το αποτύπωμα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι οι 17 περικοπές συντάξεων του νόμου Κατρούγκαλου

Κλείνοντας ο Νότης Μηταράκης τόνισε ότι είναι δεδομένο πως θα διατηρηθεί ο υπερμειωμένος ΦΠΑ του 6,5%, ενώ θα μειωθεί και ο συντελεστής ΦΠΑ των μεγαλύτερων κατηγοριών. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός των άλλων, κατήργησε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, που ήταν βασικό μέτρο στήριξης της νησιωτικότητας, ενώ αύξησε τους φόρους 29 φορές και μείωσε τις συντάξεις 17 φορές. Αυτοί ήταν οι λόγοι που ο ελληνικός λαός κατάλαβε πως έπρεπε να αλλάξουν τα πράγματα. Ο νόμος Κατρούγκαλου έφερε τη μεγαλύτερη μείωση συντάξεων που έγινε ποτέ και θα το δουν οι νέοι συνταξιούχοι στο μέλλον. Οι συντάξεις μειώθηκαν κατά 35% για όποιον παίρνει σύνταξη μετά την 01.01.2019. Αυτό ήταν το αποτύπωμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση