Τα νέα μου

Οι σημερινοί 18άρηδες στην Ελλάδα είναι μια αδικημένη γενιά

Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκης, βρέθηκε στην εκπομπή «Στο Δρόμο προς την Κάλπη" με τον Γιάννη Δάρρα.

Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις ευρωεκλογές, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει αμέσως να οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές

Οι εθνικές εκλογές που έρχονται, έχουν κυριαρχήσει στην πολιτική συζήτηση. Η Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα επέλεξε την Αθήνα για να ξεκινήσει ο κ. Weber την ευρωπαϊκή του καμπάνια και να στείλει από την Αθήνα τα μηνύματα της ευρωπαϊκής του πολιτικής. Είναι μια πραγματικότητα πως οι εκλογές έχουν πάρει ένα δημοψηφισματικό χαρακτήρα, κάτι το οποίο ανέφερε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Βουλή για τις επικείμενες εθνικές εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία «σηκώνοντας το γάντι», ανταπάντησε πως σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις ευρωεκλογές- κάτι το οποίο για εμάς είναι δεδομένο, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει αμέσως να οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές.

Στην Ευρώπη τα τελευταία δέκα χρόνια υπάρχει μια έντονη ανασφάλεια της μεσαίας τάξης

Στην Ευρώπη τα τελευταία δέκα χρόνια υπάρχει μια έντονη ανασφάλεια της μεσαίας τάξης. Αυτή την ανασφάλεια δεν την βιώνουμε μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Μηταράκης: «Η γενιά μου είναι η πρώτη γενιά μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που δεν έχει τη βεβαιότητα ότι τα παιδιά μας θα ζήσουν καλύτερα από ότι ζήσαμε εμείς». Αυτή η ανασφάλεια οδήγησε σε κινήματα ακραίου λαϊκισμού και αυτόν τον ακραίο λαϊκισμό τον έχουμε δει σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με διαφορετικά κόμματα και ταμπέλες, αλλά με ένα κοινό χαρακτηριστικό: την εύκολη λύση. Αυτές οι φασίζουσες συμπεριφορές δείχνουν πως έχουμε πάψει να εκτιμάμε τα καλά της Δημοκρατίας και να θεωρούμε ως δεδομένα την κοινωνική ευημερία, τη δημοκρατία, την ασφάλεια και την ειρήνη, τα οποία είναι κατακτήσεις της γενιάς των πατέρων μας. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που τοποθετεί τον άνθρωπο και τον πολίτη στο κέντρο της πολιτικής, πιστεύοντας σε μια βιώσιμη οικονομία, η οποία δημιουργεί μια βιώσιμη κοινωνική πολιτική.

Οι σημερινοί 18άρηδες στην Ελλάδα είναι μια αδικημένη γενιά

Οι σημερινοί 18άρηδες στην Ελλάδα είναι μια αδικημένη γενιά. Είναι μια γενιά που θυμάται μόνο την κρίση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η γενιά αυτή να έχει μια εικόνα της Ευρώπης διαστρεβλωμένη, όχι σαν μιας ανοιχτής Ευρώπης που δίνει δυνατότητες- όπως η ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων και των φοιτητών- αλλά μιας Ευρώπης με τα αρνητικά ενός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και λιτότητας.

Όσον αφορά το ζήτημα του διαφορετικού εργατικού δικαίου εντός της ΕΕ, η λύση βρίσκεται σε δύο επίπεδα: αφενός όπως τονίστηκε και από τον κ. Weber, η ΕΕ θα πρέπει να συνδυάσει τις εμπορικές συμφωνίες που συνάπτει με τρίτες χώρες, με την υποχρέωση των χωρών αυτών να ακολουθούν πρακτικές εργατικού δικαίου της ΕΕ. Αφετέρου η χώρα μας πρέπει να βρει το δικό της παραγωγικό μοντέλο, χωρίς να γίνουμε μια χώρα φθηνών εργατικών χεριών. Πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία μας, στην καινοτομία, στις επενδύσεις, σε μια πιο αποτελεσματική οικονομία, ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις μας στην Ευρώπη με το εργατικό κόστος που έχουν σήμερα, να καταφέρουν να επιβιώσουν σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Περισσότερες επενδύσεις, λιγότεροι φόροι και ασφαλές περιβάλλον είναι αυτά που πρεσβεύει ο Κ. Μητσοτάκης

Σέβομαι τον 18χρονο που δεν μας πιστεύει. Καταλαβαίνω πως έχει βιώσει στη ζωή του μόνο δυσκολίες, με αποτέλεσμα αυτό να τον κάνει δύσπιστο. Ας ελπίσουμε πως θα γίνει αντιληπτό από αυτές τις νέες γενιές πως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχει εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή για όλους μας. Αυτό το παιδί θα πρέπει να σκεφτεί πως αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να συνεχιστεί. Μπορούμε να βρεθούμε σε ένα περιβάλλον με περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες δουλειές, λιγότερους φόρους και σε ένα περιβάλλον με περισσότερη ασφάλεια. Αυτά πρεσβεύει ο Κ. Μητσοτάκης.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση