Τα νέα μου

Η κυβέρνηση έκλεισε τις τράπεζες γιατί ξέμεινε από λεφτά

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο MEGA και την εκπομπή των Ν. Ευαγγελάτου - Ο. Τρέμη, ότι το συμπέρασμα μέχρι στιγμής είναι ότι δεν υπάρχει σχέδιο. Το δημοψήφισμα της Κυριακής αποτελεί απάτη καθώς ο πρωθυπουργός συμφώνησε κατά 95% με την πρόταση Γιούνκερ, ενώ ζητάει επιπλέον δανειοδότηση. Δεν ζητάει ουσιαστική αλλαγή του χρέους και προτείνει υφεσιακά μέτρα.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να κλείσει τις τράπεζες, γιατί ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε 4 μήνες πρόγραμμα - γέφυρα και τώρα έχει ξεμείνει από λεφτά. Το ερώτημα τώρα είναι τι καλύτερο μπορεί να φέρει?

Στις προγραμματικές του δηλώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι θα εισέπραττε €2,5 δισ. από τη φοροδιαφυγή αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα τίποτα. Γι' αυτό έχει χάσει την αξιοπιστία του στην Ευρώπη.

Εάν την Κυριακή ψηφιστεί το ΝΑΙ, οι τράπεζες θα μπορέσουν να ανοίξουν μέσα σε 15 μέρες, λόγω των διαδικασιών που απαιτούνται. Εάν ψηφιστεί το ΟΧΙ, και δεν είμαστε πλέον μέλη της Ευρωζώνης, οι τράπεζες δε θα ανοίξουν ποτέ.

Οι αγορές πλέον δεν φοβούνται την προοπτική του ΟΧΙ καθώς ανέβηκαν μόλις χρεοκόπησε η Ελλάδα. Είναι εμφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με την τύχη του λαού.

Όταν γίνεται μια διαπραγμάτευση, προτού ζητήσει η Κυβέρνηση δημοψήφισμα, έπρεπε πρώτα να πάρει στα χέρια της την τελική πρόταση. Μέχρι στιγμής το μόνο που έχει καταφέρει είναι μέσα σε 5 μήνες να κλείσει τις τράπεζες και δυστυχώς αυτή η κατάσταση προβλέπεται να συνεχιστεί και για τους επόμενους μήνες, καθώς σε περίπτωση που βγει από το δημοψήφισμα το ΟΧΙ και δεν υπάρξει συμφωνία, οι Τράπεζες πολύ δύσκολα θα ανοίξουν εν νέου.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση