Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να καταργήσει το μνημόνιο, καταργεί την ανάπτυξη

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή των Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου, ότι  η απόφαση της γέφυρας ήταν λάθος, καθώς τον Ιανουάριο είχε η χώρα ακόμα τη δυναμική να πετύχει μια καλή συμφωνία. Είναι όμως γεγονός ότι όσο μένουμε από λεφτά, μειώνεται η διαπραγματευτική μας θέση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε με την προοπτική να καταργήσει το μνημόνιο. Όμως, από ότι φάνηκε αυτό ήταν ένα μεγάλο ψέμα. Τώρα διαπραγματεύεται για ένα νέο μνημόνιο με νέα μέτρα.

Η κυβέρνηση είπε ότι θα διαγράψει το χρέος, θα δώσει 13η σύνταξη και θα καταργήσει το μνημόνιο αλλά τελικά είπε ψέμματα.
Το μόνο που κατάφερε να καταργήσει ήταν την ανάπτυξη και το χειρότερο είναι ότι εξαιτίας αυτού έχει χαθεί η προοπτική εξόδου από το μνημόνιο στο μέλλον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι ένα μνημονιακό κόμμα, καθώς η μόνη του ελπίδα αυτή τη στιγμή είναι να πάρει τη δόση, ενώ δεν έχει άλλη εναλλακτική και οικονομικό πρόγραμμα. Αν η Ευρώπη σταματήσει τη χρηματοδότηση, η μόνη επιλογή είναι η χρεωκοπία. Μπορεί να κοροϊδεύει το "αριστερό" του ακροατήριο, αλλά στην ουσία είναι ένα μνημονιακό κόμμα. Προσπαθεί για μια νέα συμφωνία που όμως θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά: αύξηση φόρων και μείωση δαπανών.

Το κόμμα αυτό εκλέχτηκε κυρίως για δύο λόγους, το εργασιακό και το ασφαλιστικό. Όμως οι εκπρόσωποί του που είναι υπεύθυνοι για τα ζητήματα αυτά, δεν δέχονται καν να διαπραγματευτούν με την  Τρόικα και κοροϊδεύουν τον κόσμο. Ο λαός ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να διαπραγματευτεί και εκείνος είναι απών από τις διαπραγματεύσεις.

επεν