Τα νέα μου

Το πόσα μέτρα απαιτούνται εξαρτάται από την κατάσταση της Οικονομίας

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στο Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο ότι τίθεται πλέον το ερώτημα του τι θέλει μετά από τόσους μήνες να κάνει η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός έχει πάρει μέχρι στιγμής ότι ήθελε από το λαό και πρέπει να φέρει συμφωνία.

Όμως τα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι ότι πλέον στην Ευρώπη τίθεται θέμα σταθερότητας και όχι συνοχής, όπως επίσης και ικανότητας της Κυβέρνησης για συμφωνία, αλλά και ότι όσο περνάει ο καιρός θα απαιτηθούν περισσότερα μέτρα για την Ελλάδα.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, όμως αναμένει να δει και τα μέτρα που θα απαιτηθούνε για αυτό.

Αρχικά μια τράπεζα μπορεί να καταρρεύσει από έλλειψη ρευστότητας και όχι μόνο φερεγγυότητας, όπως συνέβη με τη Lehman Brothers. Στην Ελλάδα, το πάγωμα της ρευστότητας αυξάνει τα κόκκινα δάνεια και οδηγεί σε έλλειψη φερεγγυότητας.

Δεύτερον, οι τράπεζες δεν μπορούν να εθνικοποιηθούν, καθώς οι τράπεζες έχουν ήδη δανειστεί και άρα θα γίνουν ευρωπαϊκές και όχι κρατικές.

Όσον αφορά ένα πιθανό σενάριο δραχμής, η λιτότητα δεν αλλάζει, καθώς σε αυτή την περίπτωση δίνουν στον κόσμο χαρτί που δεν έχει αξία. Πάλι το μνημόνιο είναι απαραίτητο, δε γλιτώνουμε τίποτα.

Ως προς τα δάνεια, κερδισμένοι είναι εκείνοι που έχουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό και δάνεια πολλών εκατομμυρίων. Οι υπόλοιποι θα δυσκολευτούν πολύ να τα αποπληρώσουν καθώς αυτά μετατρέπονται σε δραχμή, όμως παράλληλα μειώνεται το διαθέσιμο εισόδημα. Συνεπώς, το βάρος αυτού που χρωστάει λίγα πολλαπλασιάζεται.

Το πόσα μέτρα θα χρειαστούν εξαρτάται από την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Όλο αυτό το διάστημα έχουν παγώσει τα πάντα και από €1,5 δισ. χρειαζόμαστε €10 δισ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ικανός να διαχειριστεί την πραγματική οικονομία και αυτό έχει αντίκτυπο στον ελληνικό λαό.

Στην προκειμένη περίπτωση η δραχμή δεν αποκλείει το μνημόνιο. Η λιτότητα και το χρέος παραμένουν.

Ο κόσμος αγωνιά για την περιουσία του και το μέλλον του. Και έδωσε όλη τη δύναμη που χρειαζόταν ο πρωθυπουργός για να φέρει μια συμφωνία. Πλέον δεν έχει καμία δικαιολογία, ξέρει πως λειτουργεί η Ευρώπη και αν δεν φέρει συμφωνία μέχρι την Κυριακή τίθεται θέμα εσχάτης προδοσίας απέναντι στην Ελλάδα. Μετά από 5 μήνες η Κυβέρνηση θα έπρεπε να ξέρει τι να προτείνει.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση