Τα νέα μου

Αντιμετωπίζουμε την μεταναστευτική κρίση στα νησιά με σχέδιο. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή, στην δραστική μείωση των ροών, στην ουσιαστική αποσυμφόρηση, στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αποτελέσματα που δικαιολογούν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Κυβέρνηση.

Η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορα της με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Η Τουρκία, ως οργανωμένη και ασφαλής χώρα, έχει την υποχρέωση να αποτρέπει τις παράτυπες εξόδους από τα σύνορα της, βάσει της Κοινής Δήλωσης.

Θα είναι έξω από τον αστικό ιστό και θα είναι κλειστά κι ελεγχόμενα. Είναι σημαντικό όμως να τονιστεί, ότι η ονομαστική χωρητικότητα των κέντρων αυτών δεν αντανακλά τον αριθμό όσων θα στεγάζονται εκεί. Στόχος μας είναι τα κέντρα αυτά να είναι σχεδόν άδεια και αυτή τη στιγμή όντως στην Κω και στη Λέρο οι υφιστάμενες δομές είναι σχεδόν άδειες.

Το ξεκάθαρο μήνυμα, που έστειλε πριν 12 μήνες η χώρα μας στον Έβρο, πως φυλάσσει με αποτελεσματικότητα τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της, υπενθύμισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο, Γιώργο Αυτιά.

Η περσινή κρίση των συνόρων ήταν ένα καμπανάκι για όλους. Γι’ αυτό επεκτάθηκε ο φράχτης, γι’ αυτό έγιναν προσλήψεις και γι’ αυτό ενισχύουμε τα μέτρα στις δομές. Επιπλέον υπήρχε η βεβαιότητα ότι η Τουρκία θα επανεργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό για γεωπολιτικούς λόγους, έτσι κι εμείς ως χώρα θα πρέπει και στα χερσαία και στα θαλάσσια σύνορά μας, να είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι απ’ ότι ήμασταν πριν από δώδεκα μήνες.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση