Τα νέα μου

Ανύπαρκτη η κυβέρνηση, έχει αφήσει στην τύχη της τη Χίο στο θέμα του μεταναστευτικού

Ανύπαρκτη η κυβέρνηση, έχει αφήσει στην τύχη της τη Χίο στο θέμα του μεταναστευτικού

Ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τις εικόνες ντροπής στο λιμάνι της Χίου από τους πρόσφυγες και μετανάστες που συσσωρεύονται.  

«Οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται, στο λιμάνι στοιβάζονται οι άνθρωποι και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει για το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης:

«Μια ανύπαρκτη κυβέρνηση που έχει κυριολεκτικά αφήσει στην τύχη τους, τη Χίο και τους Χιώτες, αλλά και όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου:

Αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Κυβέρνηση που αδυνατεί να προστατέψει τα θαλάσσια σύνορά μας, τα οποία μέχρι πρότινος αγνοούσε ότι υπάρχουν.

Που δεν έχει κανένα σχέδιο για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, οι οποίες πυκνώνουν. Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας, τα οποία ανανεώνονται κάθε μέρα, μόνο τον Οκτώβριο είχαμε 2.246 αφίξεις στα νησιά μας. Από αυτές, περίπου 750 αφίξεις είναι στη Χίο.

Εικόνες ντροπής βλέπουμε πλέον στο λιμάνι, την πύλη εισόδου στο νησί. Μια καινούργια Σούδα αρχίζει να δημιουργείται με την ανοχή και την αδιαφορία του επίσημου κράτους. Το οποίο δε φροντίζει για το διαχωρισμό προσφύγων από τους παράνομους μετανάστες, και όσων δικαιούνται ασύλου από όσους έχει απορριφθεί η αίτησή τους. Με τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου να καθυστερούν σημαντικά και τις επαναπροωθήσεις να μην προχωράνε.

Αυτά να βλέπει η Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ και να αντιδρά, αντί να πανηγυρίζει για τις «επιτυχίες» του κ. Τσίπρα στην Αμερική και να κουνάει το δάχτυλο σε όσους κάνουμε κριτική στην κυβέρνηση για όσα κάνει, αλλά κυρίως για όσα δεν κάνει.

Και αν ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραστεί σε κάποια ενημερωτική ομιλία στη Χίο ας καλέσει τους οργανωτές να τους κρατήσουν θέση». 

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

December 01, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021

Αναζήτηση