Τα νέα μου

Απάντηση στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κ. Νάσο Ηλιόπουλο

"Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να ασκεί κριτική στο μεταναστευτικό και ιδίως στο μεταναστευτικό στα νησιά, μετά την καταστροφική πολιτική της περιόδου 2015-2019. Την περίοδο, δηλαδή, κατά την οποία ξέφυγε η μεταναστευτική κρίση και δημιουργήθηκαν τα Hotspot.

Οι πολίτες τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ, εφαρμόζοντας μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική έχει μειώσει δραστικά τις ροές, έχει κλείσει δεκάδες δομές, έχει αποσυμφορήσει ουσιαστικά τα νησιά. Και αυτονόητα όχι μόνο δεν μετατρέπει τα νησιά σε “αποθήκες ψυχών”, αλλά αντίθετα ο συνδυασμός φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνσης διαδικασιών εγγυάται την ελάχιστη παραμονή αιτούντων άσυλο στα νησιά μας.

Οι νέες, κλειστές ελεγχόμενες δομές δημιουργούνται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την ενίσχυση της ασφάλειας για τους διαμένοντες, τους εργαζόμενους, τις τοπικές κοινωνίες. Ενημερώνω τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κ. Νάσο Ηλιόπουλο ότι έχει ήδη εγκριθεί η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια και δε θα βαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους όπως ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του. Το μεταναστευτικό είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, με εθνική, οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική διάσταση. Δεν προσφέρεται ούτε για μικροπολιτική, ούτε για λαϊκισμό".

Απάντηση με αφορμή συνέντευξη του Εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσου Ηλιόπουλου στον ρ/σ της Λέσβου “Στο Νησί”

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση