Τα νέα μου

Απάντηση στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μιχαηλίδη

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, αναφορικά με τη δήλωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μιχαηλίδη, προέβη στην ακόλουθη απάντηση:

Για μία ακόμη φορά, ο κ. Μιχαηλίδης προσπαθεί, με τη “στάχτη” που ρίχνει στα μάτια των πολιτών της Χίου, να δικαιολογήσει  τα 4 χρόνια ανυπαρξίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη της τότε Κυβέρνησης συνήθιζαν, άλλωστε, να εγκαινιάζουν “μουσαμάδες”, επειδή δεν μπορούσαν να κάνουν έργα. 

Ας δούμε ποια είναι η αλήθεια.

Πρώτον, μπορεί η σχετική μελέτη να διαβιβάστηκε το 2018 στη Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων, όλες όμως οι περαιτέρω ενέργειες ωρίμανσης της Μελέτης και  ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020, έλαβαν χώρα μέσα στο 2020.  Μέσα στο 2020, εγκρίθηκε η εκκρεμούσα τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ), βασική προϋπόθεση και για την πρόοδο του έργου που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών, αλλά και για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της μετατόπισης της παραλιακής οδού που έχει αναλάβει η Περιφέρεια.

Παράλληλα, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο της μετατόπισης της παραλιακής οδού που έχει αναλάβει η Περιφέρεια και ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για το πεδίο ελιγμών, δεσμεύτηκαν οι πιστώσεις, έγιναν οι διαγωνισμοί, υπογράφηκαν οι συμβάσεις με τεχνικούς συμβούλους και έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι μελέτες για τις υποστηρικτικές μελέτες, ενώ οριστικοποιούνται και οι μελέτες για τις κτιριακές υποδομές.

Επιπλέον, έγιναν επιτόπιες μελέτες και εγκρίθηκε από το Κ.Α.Σ. η χωροθέτηση των έργων και εργασιών.

Τέλος, υποβλήθηκε και εγκρίθηκε η αίτηση για ένταξη στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Είναι πασιφανές ότι η διαβίβαση αιτημάτων απέχει παρασάγγας από την υλοποίηση ενός έργου, κάτι που αδυνατεί, δυστυχώς, να αντιληφθεί ο κ. Μιχαηλίδης.

Δεύτερον, αναφορικά με την οδό Χρήστου, η αύξηση της πίστωσης για την ολοκλήρωση της υλοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2020, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου Χίου. Καθώς το έργο είχε επίσης σταματήσει επί ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά δεν είναι μόνο το αεροδρόμιο για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ μας χόρτασε στα λόγια.

Όπως, στο Κόρης Γεφύρι. Έργο το οποίο σταμάτησαν για να κάνουν ελέγχους τους οποίους ποτέ δεν ξεκίνησαν. Και τελικά από την τωρινή Κυβέρνηση ξεκίνησαν οι εργασίες για τον έλεγχο του φράγματος από την  ερευνητική ομάδα, και τον Φεβρουάριο θα έχουμε πλέον ολοκληρώσει και αυτή την διαδικασία.

Επίσης, το Νέο Δικαστικό Μέγαρο Χίου γίνεται πραγματικότητα. Έργο που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Ενώ φέτος, ανατέθηκε το έργο, μετά από διαγωνισμό από τις Κτηριακές Υποδομές. Ένα έργο προϋπολογισμού 9.2 εκ ευρώ, το οποίο θα ολοκληρωθεί αρχές 2023. Μέσα σε λίγους μήνες παραλάβαμε την έκπτωτη εργολαβία, λύσαμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης, προκηρύξαμε και ολοκληρώσαμε νέο διαγωνισμό. Συμπληρωματικά, προχωρούν τα έργα και στο παλιό κτήριο. Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία ύψους 161.000 ευρώ.

Έργα που ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε ως Κυβέρνηση και θυμήθηκε ως αντιπολίτευση.

Ήρθε η ώρα για τον κ. Μιχαηλίδη να σταματήσει να υποτιμά τους συμπολίτες μας και να συνειδητοποιήσει ότι ο λαός του νησιού μας έχει και μνήμη και κρίση.

Η Χίος, πλέον, αλλάζει με έργα και αλλάζει τώρα”.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση