Τα νέα μου

Απάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χίου, κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη

Τα ψέματα του κ. Μιχαηλίδη δεν μπορούν να διαστρεβλώσουν ούτε την ιστορία ούτε τη μνήμη των κατοίκων του νησιού μας.

Για αυτό του υπενθυμίζω πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που προσπάθησε, τον Ιούνιο του 2017,  να κατασκευάσει δια της βίας και με ΜΑΤ, ΠΡΟΚΕΚΑ στο αεροδρόμιο των Ολύμπων -παρά την αντίθεση ΟΛΩΝ. Τότε οι κ.κ. Κάρμαντζης (Αντιπεριφειάρχης), Βουρνούς (Δήμαρχος) και Μηταράκης (Βουλευτής αντιπολίτευσης), μαζί και με εσάς, κ. Μιχαηλίδη,  σε κοινή συνάντηση, βγάλαμε την εξής ανακοίνωση:

«Κατά τη σύσκεψη του Σαββάτου 1ης Ιουλίου (2017) που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου μεταξύ των κ.κ Βουλευτών, Δημάρχου και Αντιπεριφερειάρχη Χίου επιβεβαιώθηκαν εκ νέου τα πιο κάτω τα οποία θα τεθούν σε συνάντηση που θα επιδιώξουμε με τα δύο συναρμόδια Υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη:

 

1. Εξακολουθεί και παραμένει κοινή γραμμή πλεύσης και απόψης η δημιουργία στο “18” μιας και μόνης συνολικής φυλασσόμενης δομής για όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες μέσα στην οποία θα δημιουργηθεί ΠΡΟΚΕΚΑ για τους προοριζόμενους να επιστρέφουν.

2. Στη νέα δομή που θα πρέπει να σχεδιαστεί ολοκληρωμένα θα μεταφέρονται σταδιακά οι υπάρχουσες δομές Σούδας ΒΙΑΛ κλπ.

3. Εξακολουθούμε να είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε άλλη σκέψη που έχει διατυπωθεί για δημιουργία  ΠΡΟΚΕΚΑ στους Ολύμπους.»

 

Χάρη στην συνεργασίας μας, προτείναμε ρεαλιστική λύση σε ένα πρόβλημα –για το οποίο εμφανώς ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ– και αποτρέψαμε την δημιουργία του κέντρου στα Μαστιχοχώρια.

Παρά την συμφωνία όλων μας, εσείς αποτύχατε στην δημιουργία του κέντρου στο “18” και έτσι αφήσατε ανοικτή την ΒΙΑΛ, μέχρι και σήμερα.

Και όταν ήρθαμε εμείς να εφαρμόσουμε την κοινά συμπεφωνημένη λύση, εσείς καταφύγατε στην φτηνή αντιπολίτευση και ξεπέσατε στο ύφος της σημερινή σας ανακοίνωσης”. 

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση