Επιστολή προς τον κ. Juan Fernando López Aguilar, πρόεδρο της επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Επιστολή, η οποία περιέχει απαντήσεις σε θέματα που έθεσαν τα μέλη της επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID 19 στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, απέστειλε ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Νότης Μηταράκης προς τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Juan Fernando LÓPEZ AGUILAR.

Στην επιστολή του ο κ. Μηταράκης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων COVID 19 σε όλες τις δομές φιλοξενίας ανά την χώρα (93 συνολικά) ανέρχεται  σε 202 περιπτώσεις. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, όλα τα κρούσματα  αφορούν σε διαμένοντες μόνο σε δομές της ενδοχώρας, και κανένα κρούσμα δεν αφορά φιλοξενούμενους στα ΚΥΤ των νησιών.

Η επιστολή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, περιέχει αναλυτικές απαντήσεις στα θέματα που έθεσαν τα μέλη της επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συνάντηση (τηλεδιάσκεψη) που είχαν στις 2 Απριλίου του 2020.

Διαβάστε την επιστολή στα Ελληνικά:

Διαβάστε την επιστολή στα Αγγλικά: