Τα νέα μου

Πραγματικότητα παραμένει ότι ακόμα οι μαστιχοπαραγωγοί περιμένουν τις αποζημιώσεις τους

Πραγματικότητα παραμένει ότι ακόμα οι μαστιχοπαραγωγοί περιμένουν τις αποζημιώσεις τους

Ο κ. Νότης Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη δημοσίευση της νέας ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις των μασχτιχοπαραγωγών.

«Στη συζήτηση της επερώτησής μου στη Βουλή για τις αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγών ο κ. Αποστόλου είπε ότι η παρέμβασή μου έγινε καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους και δεν είχε καμιά ουσία… Αποδεικνύεται όμως ότι η ουσία ήταν παραπάνω από σημαντική: Μόνο μετά τις παρεμβάσεις μας πείστηκε το Υπουργείο να κινηθεί, να απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να εκδώσει νέα ΚΥΑ αποζημιώσεων.

Αλλά και μετά από δύο χρόνια που υποτίθεται «διαπραγματεύεται» η κυβέρνηση, τι κατάφερε τελικά; Να ορίσει το πλαφόν του εισοδήματος των μαστιχοπαραγωγών στις 22.500 €. Συγχαρητήρια για την «ιδιαίτερη» αυτή «επιτυχία». Να θυμίσουμε βέβαια ότι για τις πυρκαγιές του 2012, η αντίστοιχη πρόβλεψη εισοδήματος υπήρχε εξαρχής. Όπως υπήρχαν και άλλες ευνοϊκότερες προβλέψεις, όπως για παράδειγμα για τα ελάχιστα κατεχόμενα δέντρα.

Πάντως πραγματικότητα παραμένει ότι ακόμα οι μαστιχοπαραγωγοί περιμένουν τις αποζημιώσεις τους. Η κυβέρνηση έταζε (και συνεχίζει να τάζει), αλλά καθημερινά οι μαστιχοπαραγωγοί συνειδητοποιούν ότι οι υποσχέσεις της είναι κενές περιεχομένου.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

December 01, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021

Αναζήτηση