Τα νέα μου

Προθεσμία λίγων ωρών για να καταβληθούν οι εισφορές ΕΦΚΑ του Μαΐου

Προθεσμία λίγων ωρών για να καταβληθούν οι εισφορές ΕΦΚΑ του Μαΐου

Ο κ. Νότης Μηταράκης, αν. Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βουλευτής Χίου έκανε την ακόλουθη δήλωση για την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών.

«Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι διαπίστωσαν ότι τα ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών τους εισφορών, αναρτήθηκαν σήμερα στο σύστημα με καθυστέρηση ενός μήνα!! Η δεύτερη έκπληξη που τους επιφύλασσε η κυβέρνηση ήταν ότι η προθεσμία πληρωμής λήγει και αυτή… σήμερα! Δηλαδή δίνεται προθεσμία μόλις μερικών ωρών στους ασφαλισμένους να καταβάλουν τις εισφορές τους εμπρόθεσμα…

Εμπαιγμός και ταλαιπωρία για επαγγελματίες και επιχειρηματίες που μαζί με τις αυξημένες εισφορές έχουν να αντιμετωπίσουν και το αλαλούμ που επικρατεί στον ΕΦΚΑ, και τα πληροφοριακά του συστήματα για πάνω από 18 μήνες.

Καλούμε την κυβέρνηση και τη νέα διοίκηση του ΕΦΚΑ να διορθώσουν άμεσα το πρόβλημα που δημιούργησαν και να φροντίσουν ώστε να δοθεί μια αναγκαία παράταση στην προθεσμία καταβολής εισφορών του Μαΐου».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση