Τα νέα μου

Χαιρετισμός Ν. Μηταράκη στην εκδήλωση για την 194η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ψαρών

Χαιρετισμός Ν. Μηταράκη στην εκδήλωση για την 194η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ψαρών

Χαιρετισμός Ν. Μηταράκη, Βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για την 194η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ψαρών.

Φίλες και Φίλοι,

Όπως κάθε χρόνο είμαστε σήμερα όλοι εδώ, να τιμήσουμε τις θυσίες των προγόνων μας. Θυσίες που οδήγησαν στη δημιουργία του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους και την ενσωμάτωση σε αυτό των νησιών του Βορειο Ανατολικού Αιγαίου.

Θυσίες που μας επέτρεψαν να διατηρήσουμε την Θρησκεία μας και τη Γλώσσα μας.

Τιμάμε την γενναιότητα των προγόνων μας, την ηρωική αντίσταση των λίγων απέναντι στους πολλούς, για τον αγώνα απέναντι στο αρχικά μάταιο και στο προδιαγεγραμμένο τέλος.

Δεν αρκεί όμως να αναλωθούμε σε αυτά.

Η θυσία των προγόνων αποκτά σημασία και νόημα, όταν οι επίγονοι μπορούν επάξια να διατηρήσουν τα κεκτημένα, να χτίσουν πάνω σε αυτά και να αφήσουν τη δική τους παρακαταθήκη.

Σήμερα είμαστε εδώ, σε ένα τόπο ελεύθερο, κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να φοβόμαστε ότι κάποιος απειλεί τη ζωή και την ασφάλειά μας.

Οι προκλήσεις όμως είναι μπροστά μας και είναι πολλές. Ο τόπος αυτός είναι πάντα ακρο της Ελλάδας και άκρο της Ευρώπης. Ο τρόπος που πρέπει να φυλάμε τα σύνορα έχει αλλάξει, αλλά η ανάγκη να τα φυλάμε παραμένει αναλλοίωτη.

Προστατεύουμε τα σύνορά μας με το να μένουμε στον τόπο μας. Με το να στηρίζουμε τους νέους ανθρώπους να μείνουν εδώ, να δημιουργήσουν οικογένεια και να φτιάξουν τις δουλειές και τις ζωές τους.

Δεν αρκεί όμως η αυτοθυσία των σημερινών κατοίκων και όσων παίρνουν την απόφαση να επιστρέψουν. Αυτή την βλέπουμε καθημερινά.

Χρειαζόμαστε όραμα, σχέδιο, και σκληρή δουλειά. 

Πρώτον για να «σπάσουμε» την απομόνωση, βελτιώνοντας την πρόσβαση στο κέντρο και μέσω της τεχνολογίας και των υποδομών. 

Δεύτερον να αναπτύξουμε δουλειές, υποδομές να βελτιώσουμε την πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υγεία.

Τρίτον να αναδείξουμε τις δυνατότητες του τόπου, τα προϊόντα, τις ομορφιές του.

Καθημερινά εργάζομαι για να προβάλω τα ζητήματα του νησιού και να δίνω λύσεις.

Τώρα μπορούμε να πιστεύουμε σε καλύτερο μέλλον.

Σας ευχαριστώ.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση