Σε Α. Μιχαηλίδη, Σ. Κάρμαντζη, Μ. Βουρνου και Α. Γεωργούλη το προσχέδιο της τροπολογίας για τον ρουκετοπόλεμο

Ο Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης απέστειλε χθες στον Βουλευτή Χίου του κυβερνώντος κόμματος κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη το προσχέδιο τροπολογίας για την νομική θεσμοθέτηση του εθίμου του ρουκετοπόλεμου ζητώντας σχόλια και παρατηρήσεις αλλά κυρίως ζητώντας την στήριξη του για να γίνει αποδεκτή η τροπολογία από την Κυβέρνηση.

Αντίστοιχες επιστολές, ζητώντας σχόλια και παρατηρήσεις, ο κ. Μηταράκης απέστειλε στους κ.κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Μανώλη Βουρνού, Δήμαρχο Χίο και Γιώργο Γεωργούλη, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου.

Η προτεινόμενη τροπολογία προβλέπει:

1. Την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού - Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη για την αναγνώριση του εθίμου του ρουκετοπολέμου Βροντάδου Χίου ως «εθνικού εθίμου».

2. Με την ίδια απόφαση θα ορίζεται ο Φορέας Υλοποίησης του εθνικού εθίμου και οι ελάχιστες προβλέψεις του Κανονισμού Οργάνωσης, Λειτουργίας και Διεξαγωγής του εθίμου. Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί σε θέματα ασφαλείας και προστασίας της περιουσίας των κατοίκων του Βροντάδου.

3. Την έκδοση Υπουργικής απόφασης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την αδειοδότηση της ελεγχόμενης κατασκευής και χρήσης των ρουκετών, με προδιαγραφές ασφαλείας.