Τα νέα μου

Οριακή η κατάσταση στα κτήρια του ΕΦΚΑ στη Χίο, με ευθύνη της κυβέρνησης

Οριακή η κατάσταση στα κτήρια του ΕΦΚΑ στη Χίο, με ευθύνη της κυβέρνησης

Ο κ. Νότης Μηταράκης, αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χίου, μετά από επίσκεψή του στο κτήριο του ΕΦΚΑ – ΟΑΕΕ στη Χίο, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις συνθήκες που επικρατούν στα κτήρια του ΕΦΚΑ.

«Επισκέφτηκα τον ΕΚΦΑ – ΟΑΕΕ στη Χίο. Συνομίλησα με τους εργαζόμενους και διαπίστωσα από κοντά την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο: έλλειψη κλιματισμού, φθορές, απουσία καθαριότητας. Επικρατεί εικόνα γενικευμένης εγκατάλειψης και απαξίωσης. Οι υπάλληλοι δεν μπορούν να εργαστούν. Οι πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Μάλιστα, εξίσου οριακή είναι η κατάσταση και σε καταστήματα του ΕΦΚΑ σε όλη τη χώρα. Χθες, με δήλωσή μας από τη Νέα Δημοκρατία, στηρίξαμε τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ – ΟΑΕΕ στην Αθήνα που προχώρησαν σε κατάληψη της υπηρεσίας. Έχουμε αναδείξει το πρόβλημα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο με αναφορά μας ήδη από τις αρχές του 2018. Στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία δε χωρούν εκπτώσεις.

Η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση του ΕΦΚΑ θα πρέπει, πριν μιλήσουν για πλεονάσματα, να φροντίσουν να υπάρχουν στοιχειωδώς αξιοπρεπείς συνθήκες στους χώρους που στεγάζονται οι υπηρεσίες του.»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση