Τα νέα μου

Αποκλειστική ευθύνη για το διχασμό των Χιωτών στο μεταναστευτικό έχουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα της σχολικής εκπαίδευσης των παιδιών προσφύγων και μεταναστών:

«Την ευθύνη για την προσπάθεια διχασμού της Χιώτικης κοινωνίας στο θέμα του μεταναστευτικού, φέρουν ακέραια οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι οποίοι αδυνατούν να διαχειριστούν τη μεταναστευτική κρίση.

Όμως, και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οι Χιώτες πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, ενάντια στο φανατισμό και το διχασμό.

Φυσικά είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού να πηγαίνει στο σχολείο και να μορφώνεται. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να εξασφαλίζει την εκπαίδευση όλων των παιδιών ανεξαιρέτως.

Όμως η κυβέρνηση με την πολιτική της, εγκλώβισε χιλιάδες ανθρώπους στα νησιά. Ενώ, δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμιά μόνιμη παραμονή, αλλά να γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα ο διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και μεταναστών και να γίνονται προωθήσεις είτε προς την ενδοχώρα, είτε πίσω στις χώρες προέλευσης. Τότε τα παιδιά θα μορφώνονταν κανονικά στους τελικούς προορισμούς τους.

Το μόνο θετικό είναι ότι αυτή η κυβέρνηση, επιτέλους φεύγει.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση