Η Ελλάδα, το βασικό θέμα στην αυριανή τηλεδιάσκεψη των μελών της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η κατάσταση στο μεταναστευτικό θα είναι στο επίκεντρο αυριανής τηλεδιάσκεψης των μελών της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Eισηγητές θα είναι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης.

Στην συζήτηση θα τοποθετηθούν ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Ylva Johansson, η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων της Κροατίας (που έχει και την Προεδρία του Συμβουλίου), κ. Terezija Gras, ο Εκτελεστικός Διευθυντής  της Frontex, κ. Fabrice Leggeri και ο Διευθυντής του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) κ Michael O'Flaherty καθώς και Ευρωβουλευτές – Μέλη της Επιτροπής.