Τα νέα μου

Μηταράκης για ενισχύσεις πορτοκαλιών χυμοποίησης: Ευτυχώς, το Υπουργείο αποφάσισε να κινηθεί μετά την ερώτησή μας

Μηταράκης για ενισχύσεις πορτοκαλιών χυμοποίησης: Ευτυχώς, το Υπουργείο αποφάσισε να κινηθεί μετά την ερώτησή μας

Δήλωση έκανε ο βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, αναφορικά με τη δημοσίευση της ΚΥΑ, βάσει της οποίας ορίστηκε το ύψος της ενίσχυσης ανά εκτάριο για τα πορτοκάλια τα οποία οδηγήθηκαν προς χυμοποίηση κατά το έτος 2018:

«Είναι θετικό το ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε να κινηθεί στο θέμα της καταβολής των ενισχύσεων για τα πορτοκάλια χυμοποίησης, μετά την ερώτηση υπ' αριθμ. 7.079 που υπέβαλα για το θέμα στις 12.04.2019. Παρότι η έκδοση της ΚΥΑ (ΑΠ 735/86789/18.4.2019, ΑΔΑ 609Ε4653ΠΓ-Ι49) που ορίζει το ύψος της ενίσχυσης που θα λάβουν οι παραγωγοί είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα, η ουσία της ερώτησής μου προς τον αρμόδιο Υπουργό παραμένει: Περιμένουμε να δούμε και τα ποσά να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων, άμεσα. Η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής είναι στις βασικές μας προτεραιότητες. Η έγκαιρη καταβολή των δικαιούμενων ενισχύσεων στους παραγωγούς είναι βασική πτυχή αυτής της στήριξης.»   

Δείτε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως δημοσιεύτηκε στις 18.04.2019 παρακάτω:

Απόφαση για τον καθορισμό του ύψος της ενίσχυσης ανά εκτάριο για τα πορτοκάλια τα οποία οδηγήθηκαν προς χυμ... by Notis Mitarachi on Scribd

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση