Ν. Μηταράκης: Γιατί δεν έπρεπε να μιλήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής για το 3ο Μνημόνιο

Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων για το Σ/Ν «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» και αφού δόθηκε ο λόγος στην Πρόεδρο της Βουλής, κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

"Κύριε Πρόεδρε, με συγχωρείτε, βάσει του άρθρου 109 παράγραφος 7 του Κανονισμού της Βουλής η συζήτηση για το κατεπείγον νομοσχέδιο είναι ειδική διαδικασία και προβλέπεται συγκεκριμένος κατάλογος ομιλητών ... Αν θέλετε, κύριε Πρόεδρε, να δώσετε τον λόγο στην Πρόεδρο της Βουλής, βεβαίως, να το θέσετε σε ονομαστική ψηφοφορία στο Σώμα με μικρή παρέκκλιση δια ανατάσεως της χειρός, για να παραβιάσετε το άρθρο 109 του Κανονισμού ... Αλλιώς, να κληθεί (να αποφανθεί) το Επιστημονικό Συμβούλιο (της Βουλής των Ελλήνων)."