Τα νέα μου

Το 2019 θα είναι χρονιά αλλαγών, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα κ. Νότη Μηταράκη, Αν. Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βουλευτή Χίου.

Υποδεχόμαστε την καινούργια χρονιά, με αισιοδοξία, έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις που φέρνει.

Η χώρα μας και το νησί μας βιώσανε από  το 2015 και μετά μια αχρείαστη παράταση της κρίσης.

Με χαμηλότερη ανάπτυξη, λιγότερες δουλειές και χωρίς επενδύσεις. Με μια παγίωση της μιζέριας και των χαμηλών προσδοκιών: Αβεβαιότητα για τον επιχειρηματία, ανασφάλεια για τον οικογενειάρχη, φτωχοποίηση του μισθωτού και του συνταξιούχου.

Με έξαρση της μεταναστευτικής κρίσης, όπου οι τοπικές κοινωνίες κλήθηκαν να σηκώσουν δυσανάλογο βάρος.

Με επιδείνωση της θέση της χώρας μας στα εθνικά θέματα.

Το 2019 πρέπει να είναι η χρονιά που όλα αυτά σταματούν. Οι δυσκολίες και οι λάθος επιλογές των προηγούμενων ετών πρέπει να είναι τα διδάγματά μας για το μέλλον. Ο λαϊκισμός και ο διχασμός επικράτησαν προσωρινά, αλλά δε νίκησαν.

Το 2019 πέρα από χρονιά εκλογών, πρέπει κυρίως να είναι χρονιά αλλαγών. Να αλλάξουμε τον τόπο μας, τη νοοτροπία μας, και τελικά τις ζωές μας προς το καλύτερο. Να αντιδράσουμε στη στρεβλή κανονικότητα που προσπάθησαν να μας επιβάλουν και να φτιάξουμε μια νέα πραγματικότητα πιο φωτεινή για εμάς και τα παιδιά μας. Να αποκαταστήσουμε τη μεσαία τάξη, ως τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας.

Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά και πολλές μάχες να δώσουμε. Και εθνικά, αλλά και στο νησί μας, τη Χίο.

Στη χώρα, οι μάχες είναι για επενδύσεις, περισσότερες και καλύτερες δουλειές, κοινωνική συνοχή, αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, αποκατάσταση της λειτουργίας των θεσμών, σύγχρονο κράτος στην υπηρεσία του πολίτη. 

Στη Χίο έχουμε να παλέψουμε και για την βελτίωση των υποδομών μας, με απόλυτη προτεραιότητα το αεροδρόμιο, για την επίλυση του μεταναστευτικού, την ενίσχυση της νησιωτικότητας με μόνιμα μέτρα, τη στήριξη των μικρότερων νησιών μας και των απομακρυσμένων περιοχών μας.

Οι μάχες αυτές θα κερδηθούν με ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και επόμενο Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ενωμένοι, μακριά από προσωπικές μικροπολιτικές επιδιώξεις, προτάσσοντας το συλλογικό καλό μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα για εμάς, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας.

Στη Χίο, ενώνουμε δυνάμεις!

Εύχομαι στην καθεμιά και τον καθένα από εσάς, η Νέα Χρονιά να φέρει

Υγεία και Ηρεμία,

Δύναμη και Αισιοδοξία,

Δουλειά και Ευημερία.

Τώρα μπορούμε!

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση