Χαιρετισμός Ν. Μηταράκη στην κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Χίου

Χαιρετισμός Ν. Μηταράκη στην κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Χίου.

"Αγαπητέ Πρόεδρε του Επιμελητηρίου

Κυρίες και Κύριοι

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τη σημερινή γιορτινή σας εκδήλωση για το νέο Έτος και την κοπή της ετήσιας πίτας του Επιμελητηρίου Χίου. Δυστυχώς, οι κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις με κράτησαν μακριά από τη Χίο και δεν βρίσκομαι μαζί σας.

Θέλω να ευχηθώ σε καθεμιά και καθέναν από εσάς, Καλή Χρονιά με Υγεία, Αισιοδοξία και αγαθά στις οικογένειές σας.

Να είναι το 2019 μια χρονιά καλύτερη για όλους σας, για τη Χίο και την Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια, μετά το 2015, ζήσαμε όλοι μια αχρείαστη παράταση της κρίσης. Με χαμηλότερη ανάπτυξη, με έξαρση του μεταναστευτικού, κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ, στασιμότητα σε υποδομές και δρομολογημένα έργα. Με δυσμενείς εξελίξεις στα μεγάλα εθνικά μας θέματα. Η μεσαία τάξη και οι επαγγελματίες ειδικότερα επλήγησαν ιδιαίτερα, μέσω της υπερφορολόγησης και των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών. Δυστυχώς όλα αυτά δεν ήταν μόνο απόρροια μιας οικονομικής κρίσης. Ήταν η συνειδητή επιλογή μιας κυβέρνησης να απαξιώσει τη μεσαία τάξη, να πλήξει την παραγωγή και να μειώσει όλους εκείνους που προσπαθούν να πετύχουν.

Το 2019 πρέπει να είναι η χρονιά που όλα αυτά σταματούν. Πέρα από χρονιά εκλογών, πρέπει να έχουμε μια χρονιά αλλαγών. Οι μάχες μπροστά μας θα είναι ιδιαίτερα σκληρές. Δεν αναφέρομαι μόνο στις εκλογικές αναμετρήσεις. Η πραγματική πρόσκληση είναι η επόμενη ημέρα των εκλογών. Τότε θα κληθούμε, όλοι μαζί να δουλέψουμε σκληρά για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές των προηγούμενων ετών.

Το τι πρέπει να γίνει είναι λίγο πολύ γνωστό. Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη μιλήσει για ένα πιο φιλικό φορολογικό καθεστώς με μείωση συντελεστών και για ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα δίνει προοπτική στους νέους, αλλά θα μειώνει και την επιβάρυνση της εργασίας.

Στη Χίο, οι υποδομές είναι πρώτη προτεραιότητα για να θέσουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη. Δε μπορούμε πια να αφήνουμε ημιτελή έργα να καταρρέουν, όπως το Δικαστικό Μέγαρο, ή να μένουν στα χαρτιά όπως το αεροδρόμιο. Πέρα από αντιπαραγωγικό είναι έλλειψη σεβασμού στα χρήματα του Ελληνικού λαού, που πληρώνει από το υστέρημά του για να ξεκινήσουν έργα που δεν τελειώνουν ποτέ.

Το μεταναστευτικό πρέπει επιτέλους να λυθεί μέσα στο 2019. Πάνω στις βασικές γραμμές που έχει θέσει η Νέα Δημοκρατία: ενεργή προστασία συνόρων, επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου, επιστροφή όσων δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας, έλεγχο της διαχείρισης των πόρων.

Δεν είναι πλέον δικαίωμά μας να αλλάξουμε την πορεία του τόπου. Είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε. Να αλλάξουμε τις ζωές μας προς το καλύτερο και να φτιάξουμε μια νέα, καλύτερη πραγματικότητα για εμάς και τα παιδιά μας.

Κάθε βήμα προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να είναι κοινό και συντονισμένο. Θέλω τη βοήθειά σας και ταυτόχρονα θα είμαι αρωγός και υποστηρικτής στις δικές σας προσπάθειες. Να συζητήσουμε, να βρούμε λύσεις και να τις εφαρμόσουμε.

Καλή Χρονιά για εσάς τις οικογένειά σας

Καλή Χρονιά για τη Χίο και την Ελλάδα!"