Τα νέα μου

Χαιρετισμός Ν. Μηταράκη σε εκδήλωση στη Χίο προς τιμήν του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Χαιρετισμός Ν. Μηταράκη σε εκδήλωση στη Χίο προς τιμήν του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Φίλες & Φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην Χίο, τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, καλό μου φίλο, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους συνεργάτες μου για την διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης, εκδήλωση που αγκάλλιασε τόσα θερμά σήμερα η Χίος.

Με τον Άδωνι, γνωριστήκαμε στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010, και γρήγορα μας συνέδεσε μια προσωπική φιλία. Πριν βρεθούμε μαζί στα βουλευτικά έδρανα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανήκει στους ανθρώπους που πρώτα εργάστηκαν πολύ σκληρά, στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, διέπρεψαν, και μετά ασχολήθηκαν με τα κοινά.

Συνδυάζοντας σήμερα τον σκληρό αντιπολιτευτικό του λόγο, την καθαρή ιδεολογική του σκέψη, με μια επιτυχημένη διαδρομή, και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο βίο.

Διατέλεσε Υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για την Ναυτιλία, κατακτώντας το σεβασμό της ναυτιλιακής κοινότητας για την αποτελεσματικότητα του.

Αλλά δεν κόλλησε στις καρέκλες. Παραιτήθηκε και από Υπουργός και από Βουλευτής, το 2012 όταν διαφώνησε με τα πισωγυρίσματα της περιόδου, μένοντας πιστός στις ιδέες του, με προσωπικό τότε κόστος.

Το 2012 και το 2015 εκλέχθηκε με την Νέα Δημοκρατία στην Β Αθηνών και διατέλεσε Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση Σαμαρά.

Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνος για τον συντονισμό του Κοινοβουλευτικού έργου.

Αγαπητέ Άδωνη,

Έρχεσαι σήμερα στη Χίο σε μια εποχή που η Οικονομική κρίση βαθαίνει, η μεταναστευτική κρίση υπερβαίνει των αντοχών μας και τα εθνικά θέματα αποτελούν εστία βαθύτατης ανησυχίας.

Έρχεσαι σε μια εποχή, που η Χίος θα χάσει, σε λίγες εβδομάδες τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, την έμπρακτη έκφραση της συνταγματικής αρχής της προστασίας της νησιωτικότητας. Το μειωμένο συντελεστή που η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε πρόσφατα ως Αντιπολίτευση, αλλά κυρίως στήριξε με επιτυχία ως Κυβέρνηση.

Στη Χίο που ακόμα αναμένει την ολοκλήρωση της επέκτασης του αεροδρομίου –στο οποίο σπάνια έρχονται πλέον πτήσεις charter -, αναμένει την αξιοποίησης του λιμένα και της μαρίνας. Για να διευρύνουμε το τουριστικό μας προϊόν.

Στη Χίο, στον ιστορικό τόπο της μαστίχας, πηγή ζωής, η οποία σήμερα βάλλεται.

Στον τόπο γενέτειρα της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, η οποία πρέπει να αποτελεί βασικό πυλώνα του σχεδίου για την έξοδο από την κρίση.

Βρίσκεστε εδώ που βιώνουμε πρώτοι τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, στα Εθνικά μας θέματα.

Στη Χίο που φιλοξενεί σήμερα υπερδεκαπλάσιο αριθμό μεταναστών σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο αναλογίας πληθυσμού.

Όπου πληρώνουμε εμείς για την αγορά του Hot Spot, θέματα που θα συζητήσουμε και αύριο στη Βουλή, στα πλαίσια επίκαιρης επερώτησης που καταθέσαμε.

Εδώ που η Κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, χωρίς συντονισμό αδυνατεί να εφαρμόσει την συμφωνία, αδυνατεί να εξετάσει έγκαιρα τα αιτήματα ασύλου, μετατρέποντας τα  νησιά μας σε αποθήκες ψυχών, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Φίλε Άδωνι,

Έρχεσαι στο γαλάζιο νησί, το οποίο έδωσε στην παράταξη μας το μεγαλύτερο εθνικό ποσοστό στις εκλογές του 2015!

Εδώ δεν πιστέψαμε τα ψέματα της αριστεράς, τις σειρήνες του λαϊκισμού!

Περιμένουμε όλοι με ενδιαφέρον να σε ακούσουμε. Καλώς ήρθες!

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση