Τα νέα μου

Δήλωση Ν. Μηταράκη για την επικείμενη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό

Δήλωση Βουλευτή Χίου ΝΔ κ. Νότη Μηταράκη για την επικείμενη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Χίο εξαιτίας του μεταναστευτικού – προσφυγικού:

«Προσέρχομαι στη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη αναζητώντας επιτέλους λύσεις. Λύσεις που μέχρι στιγμής η Κυβέρνηση αδυνατεί να παράσχει. Είναι θετικό ότι αυτή τη φορά προσκλήθηκαν στη σύσκεψη οι βουλευτές Χίου, σε αντίθεση με ότι είχε πράξει πρόσφατα ο κ. Μουζάλας.

Παραμένω σταθερός στην άποψη, που εξέφρασα από την πρώτη στιγμή, ότι η λειτουργία πολλαπλών κέντρων στη Χίο θα εντείνει αντί να επιλύσει τα προβλήματα. Στη σύσκεψη πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για την ισομερή κατανομή των μεταναστών σε όλη την Ελλάδα. Το κλειδί της λύσης είναι η άμεση εξέταση των αιτημάτων ασύλου ώστε να διαχωριστούν οι πρόσφυγες από τους μετανάστες και να λειτουργήσει η συμφωνία επαναπροώθησης.

Υπενθυμίζω την πάγια θέση μου ότι πρωταρχική ευθύνη της πολιτείας είναι η προστασία της ασφάλειας των πολιτών της Χίου. Σε κάθε περίπτωση χρειάζονται θαρραλέες αποφάσεις. Πρέπει να εισακουστεί η τοπική κοινωνία για να απαγκιστρωθούμε από μια αποτυχημένη πολιτική που έχει συσσωρεύσει τεράστια προβλήματα στη Χίο».
 

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση