Συνάντηση Ν. Μηταράκη με τον Γ. Στασινό για τους Μηχανικούς Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Συνάντηση είχε σήμερα ο κ. Νότης Μηταράκης, Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας σήμερα με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργο Στασινό.

Ο κ. Μηταράκης, στο πλαίσιο της συζήτησης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι οποίοι μέχρι σήμερα δε μπορούν να εγγραφούν στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, και ως εκ τούτου στερούνται στην ουσία επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Εξέφρασε τη σημασία που έχει η άρση αυτής της αδικίας ετών και τόνισε ότι αποτελεί σύσσωμο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς σχετικά αιτήματα έχει λάβει, τόσο από το ακαδημαϊκό προσωπικό, όσο και από τηΔΑΠ-ΝΔΦΚ του τμήματος που εκφράζει την πλειοψηφία των φοιτητών και από τους αποφοίτους του Τμήματος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μηταράκης είχε την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ κ. Μισυρλή, την Πρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, κα. Φύκαρη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών κ. Σιδεράτο και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και του Επιμελητηρίου Χίου, οι οποίοι του εξέθεσαν λεπτομερώς το ζήτημα.

Από την πλευρά του, ο κ. Στασινός εξέφρασε την κατανόησή του για το πρόβλημα και την ανάγκη αντιμετώπισής του. Υπογράμμισε, ότι το θέμα θα εξεταστεί εκ νέου στην προσεχή συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ στις 23/02/2019.